Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/07/2023

Рішення виконавчого комітету від 21.07.2023 № 192 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна --------------над хворою донькою --------------»

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області – орган опіки та піклування розглянув матеріали позовної заяви гр. --------------до Іллічівського міського суду Одеської області про визнання її доньки --------------, --------------року народження, недієздатною внаслідок психічної хвороби та призначення опікуна.

--------------страждає на психічне захворювання, у зв’язку з чим перебуває на диспансерному обліку у лікаря – психіатра КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області. Внаслідок хвороби --------------не може себе самостійно обслуговувати, приймати рішення і постійно потребує стороннього догляду та уваги.

            Відповідно до виписки з медичної карти амбулаторного хворого психіатричного відділення спеціалізованої (вторинної) медичної допомоги поліклініки  КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області №1512 від 26 квітня 2023 року --------------потребує оформлення опіки в установленому законом порядку.

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. --------------- мати хворої, яка висловила бажання доглядати та утримувати хвору дочку і має для цього умови, є такою особою.

Враховуючи вищезазначене, відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  -------------- над хворою донькою --------------,  --------------року народження, у випадку визнання Іллічівським міським судом Одеської області її недієздатною.
  2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                            Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: