Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

27/07/2023

Розпорядження міського голови від 27.07.2023 № 183 «Про відзначення Дня Української Державності»

 

       З метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, вшановуючи пам’ять та засвідчуючи повагу до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України, дбаючи про благо Вітчизни та боронячи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, а також зважаючи на необхідність утвердження історичної справедливості, керуючись Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423/2021 «Про День Української Державності»,  на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в  Україні»,

    1. Затвердити наступні заходи з підготовки та відзначення Дня Української Державності із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

    1.1. Провести офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України на головному флагштоці, що розташований на розі вул.1 Травня та вул. Паркової.

                    28 липня 2023 року                                     Олеся Молодій, Олена Попович

    1.2. Упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіальні дошки та місця поховання захисників України, які загинули під час участі в АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України. Забезпечити посилене прибирання територій біля пам’ятного  знаку «Полеглим за Батьківщину», горельєфу Т.Г.Шевченка, місць поховань учасників АТО та ООС, меморіальних дошок: Шуму В.О. (вулиця Віталія Шума,13),  Пихтєєву В.Ю. (проспект Миру, 17а,  Чорноморський ліцей №2), Савінову Е.В.  (провулок Шкільний, 8, Чорноморський ліцей №1), Гризану А.А. (вулиця Паркова, 10, Чорноморський ліцей №3), Паршенку Д.О. (вулиця Спортивна, 3а, Чорноморський ліцей №6), Непомящему І.В. (проспект Миру, 43а, Чорноморський ліцей №7).  

                   До 28 липня  2023  року                              Микола  Малий, Оксана Кілар,
                                                                                            Сергій Альт, Андрій Ковальов,

                                                                                          Артем  Книш

    1.3. Провести покладання  квітів на місцях поховання учасників АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України на міському кладовищі в с. Малодолинське та до меморіальних дошок за місцем їх розташування.

                   До 28  липня  2023  року                             Микола Малий, Андрій Ковальов,

                                                                                          Артем   Книш                                                                                         

    1.4. Провести 28 липня 2023 року церемонію покладання квітів біля пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», що розташований в парку Праці.

                                                                  Микола Малий, Олеся Молодій, Олена Попович          

    1.5.  Придбати квіти для покладання до пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину».

             28  липня 2023 року                                Оксана Бонєва, Олена Попович

    1.6. Провести в закладах загальної середньої освіти та закладах позашкільної освіти тематичні наукові, науково-практичні конференції, засідання за круглим столом, спираючись на історію української державності, вшановуючи пам’ять і засвідчуючи повагу до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України, присвячені Дню Української Державності.                                                                                       

      Протягом 2023 року                                      Андрій Ковальов

    1.7. У закладах культури міста організувати медійні, виставкові, тематичні книжково-ілюстративні виставки, книжкові виставки-перегляди, огляди літератури та  інші інформаційні та патріотично-виховні заходи, спрямовані на донесення до широкого загалу інформації про багатовікову історію, важливі події та персоналії українського державотворення, державні символи України.

         Липень-серпень  2023 року                         Олеся Молодій

    1.8. Звернутись до релігійних організацій з пропозицією провести молебні за Україну.

         До 28 липня 2023 року                                 Олена Попович

       2. Забезпечити  висвітлення матеріалів, присвячених Дню Української Державності,  на   офіційному вебсайті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської та сторінці Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у мережі Facebook. Залучати місцеві ЗМІ до висвітлення матеріалів.

                Протягом липня 2023 року                            Анастасія  Артеменко,  керівники                                                                                                            засобів масової  інформації (за згодою), 

                                                                                     Олена Попович

       3. Сприяти в межах компетенції реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства у справі розбудови держави, розвиток міжрегіональних зв’язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження позитивного іміджу України у світі.

            Протягом липня  2023 року                         Олена Попович, Олеся Молодій,

                                                                                    Андрій Ковальов, Євген Черненко

       4.  Забезпечити  охорону громадського порядку  на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, зокрема в  місцях проведення заходів з відзначення Дня Української Державності.

        28  липня 2023 року                                           Дмитро Волошин, Петро Канар`ян

       5.  Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

                  

           Міський голова                                                  Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: