Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02/08/2023

Рішення виконавчого комітету від 31.07.2023 № 206 «Про прийом громадян на квартирний облік»

Розглянувши заяви громадян  з проханням щодо прийняття на квартирний облік та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», рекомендації громадської комісії з житлових питань     від 26.07.2023 (протокол № 6), виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив:

 

-  Рудник Валентина Іванівна працює в Чорноморському підприємстві ОРТПП на посаді експерта 2 категорії, зареєстрована і проживає з сином Рудником Сергієм Вікторовичем в гуртожитку по вул. Парковій, буд. 20-А  та у відповідності до вимог підпункту 6 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов на загальній підставі як мешканка гуртожитку.

 

-  Наумчик Давид Євгенович, 28.10.1996 року народження - особа з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зареєстрований по вул. Виноградній, буд. …. жилою площею 27,1 м2 в селищі Олександрівка міста Чорноморська Одеського району Одеської області з 1999 року, всього в цьому будинку зареєстровано 7 осіб.

Відповідно підпункту 3 пункту 46 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» поза чергою жилі приміщення надаються дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, у разі відсутності житла або неможливості повернення займаного раніше жилого приміщення. Крім того, в Правилах  зазначено, що такі особи після 23 років не втрачають права на позачергове отримання жилого приміщення, за умови їх перебування в установленому порядку на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на момент 23-річного віку (пп.3 п.46 доповнено абзацом згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 26.05.2021 № 522, пп. 3 п. 46 в редакції Постанови Кабінету Міністрів від 06.04.2011 № 365).

У відповідності до вимог підпункту 1 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов на загальній підставі як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми.

 

-  Вахник Анатолій Станіславович згідно з довідкою управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області ….….. перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб. Зареєстрований з членами сім’ї (дружина Вахник Олена Іванівна, син Вахник Кирило Анатолійович, дочка Рохман Карина Анатоліївна, зять Рохман Олег Валерійович)  як внутрішньо переміщені особи в місті Чорноморську Одеського району Одеської області.

 Вахник Анатолій Станіславович - учасник бойових дій (посвідчення ….), має другу групу інвалідності захворювання, пов’язане з проходженням служби (довідка ……).

 

- Сергієнко Сергій Михайлович згідно з довідкою управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб. Зареєстрований з членами сім’ї (дружина Сергієнко Анжела Миколаївна, дочка Сергієнко Валерія Сергіївна - одинока мати стаття 135 Сімейного кодексу України, онук Сергієнко Данил Ярославович) як внутрішньо переміщені особи в  місті Чорноморську Одеського району Одеської області.

 Сергієнко Сергій Михайлович - учасник бойових дій (посвідчення …..). Зараз знаходиться на дійсній військовій службі Державної прикордонної служби України.

 

Враховуючи викладене, на підставі пунктів 8, 13, 15, 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР»,  керуючись пунктом 19 статті 6, Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статті 45 Житлового кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022), статтями 30, 52 Закону України   «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області

вирішив:

 

1. Прийняти громадян на квартирний облік:

 

-  Рудник Валентину Іванівну на загальній підставі складом сім’ї 2 особи (вона, син);

-  Наумчика Давида Євгеновича на загальній підставі складом сім’ї 1 особа;

-  Вахника Анатолія Станіславовича  як    внутрішньо     переміщену    особу  з правом першочергового отримання житла як учасника бойових дій з інвалідністю 2 групи захворювання, пов’язане з проходженням служби, складом сім’ї 3 особи (він, дружина Вахник Олена Іванівна, син Вахник Кирило Анатолійович);

-  Сергієнко Сергія Михайловича як внутрішньо переміщену особу з правом першочергового отримання житла як учасника бойових дій, складом сім’ї 4 особи.

 

2. Відмовити в прийнятті на квартирний облік: Рохман Карини Анатоліївни, Рохмана Олега Валерійовича в складі сім’ї  Вахника Анатолія Станіславовича, так як вони одружені та є окремою сім’єю.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

 

            Міський голова                                                                                     Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: