Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11/08/2023

Проект рішення від 11.08.2023 «Про затвердження висновку щодо усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні та визначення способу участі у вихованні дитини»

Відповідно до статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сімейного кодексу України, законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», відповідно до ухвали Іллічівського міського суду Одеської області від 27 березня 2023 року по справі № ----------, та враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 26 липня 2023року (протокол № 7),

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1. Затвердити висновок про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні та визначення способу участі матері ------------------- у вихованні дитини -------------------, ------------------- року народження (додається).

        2. Доручити службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

від____________№_____

 

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № ------------

 

 

Про  усунення  перешкод  у спілкуванні

з дитиною та її вихованні та визначення

способу    участі   у   вихованні   дитини

 

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа             № --------------- за позовом ------------------ до ------------------- про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні та визначення способу участі у вихованні дитини ------------------------, -------------- року народження.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Згідно з пунктом 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв’язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

При розгляді позовної заяви ------------------ до -----------------------про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні та визначення способу участі у вихованні дитини -------------------------, --------------------року народження, та матеріалів служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

- ---------------------- з ---------------------- перебували у шлюбі з 20 січня 2007 року по 20 вересня 2012 року, від якого мають двох малолітніх дітей -------------------, ------------року народження, ------------------,----------------- року народження.

Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від 27 січня 2020 року місце проживання малолітньої ----------------------, -------------------року народження, визначено разом з матір’ю ----------------------------, місце проживання малолітнього -------------------, ----------------- року народження, з батьком ----------------------- за адресою мешкання батька: вулиця -------------, будинок № -------, місто Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Умови проживання батька -------------------- задовільні, придатні для виховання і розвитку дитини, про що фахівцем, відповідальним за проведення оцінки потреб Чорноморського міського центру соціальних служб Одеського району Одеської області, було складено акт оцінки потреб.

Мати ----------------------- мешкає за адресою: вулиця -------------, будинок № -------, квартира № ------, місто Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Мати---------------------- у своїй позовній заяві зазначила, що її колишній чоловік ----------------------всіляко перешкоджає їй у спілкуванні з сином, тому вона бажає визначити наступні способи участі у вихованні сина:

  • систематичні побачення з сином щосуботи та щонеділі з 09.00 години до 18.00 години через один тиждень;
  • систематичні побачення з сином три рази на тиждень: понеділок,середа,пятниця, з 15.00 години до 18.00 години за місцем навчання сина або за місцем його перебування, з можливістю самостійно забрати зі школи чи спортивної секції;
  •  спільний відпочинок: першу половину літніх канікул син проводить з мамою;
  • необмежене спілкування з сином ------------------ особисто,засобами телефонного,поштового, електронного та іншого засобу звязку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування;
  • у разі, якщо святкові дні припадають на день побачення з сином або цей день передує дню побаченню, або є наступним після нього, то такі дні син проводить з мамою.

За інформацією комунального некомерційного підприємства «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області батьки на прийом до                         лікаря – педіатра за останні півтора роки не звертались.

За інформацією Чорноморського ліцею № 6 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області------------------ навчається в ліцеї з 1 класу, має високі навчальні здібності.

Ілля проживає з батьком ------------------- та його теперішньою дружиною, які приділяють належну увагу вихованню та навчанню хлопчика.

Мати -----------------------іноді цікавилась успіхами сина.

Малолітній ------------------------має позашкільне життя, відвідує дитячий освітній центр «Фішка», спортивно-оздоровчий комплекс «Фанат».

Спеціалістом служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області було проведено опитування малолітнього ---------------, ------ року народження, під час якого він зазначив, що не бажає спілкуватись з мамою.

Батько ------------------ надав до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області заяву, в якій зазначив, що він не перешкоджає спілкуванню -------- з мамою, але зустрічі повинні проходити за бажанням дитини, та враховуючи його зайнятість.

Питання про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною, її вихованні та визначення способу участі матері у вихованні дитини -------------------, ------------- року народження, розглядалось на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини 26 липня  червня 2023 року.

На підставі викладеного, діючи в інтересах малолітнього -------------------, ---------- року народження, у відповідності до ст. 19, ст. 159 Сімейного кодексу України, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини від 26 липня 2023 року, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити наступний графік зустрічей та спілкування матері ------------------------- з дитиною:

  • систематичні побачення з сином щосуботи та щонеділі з 09.00 години до 18.00 години через один тиждень, за попередньою домовленністю з дитиною, з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;
  • систематичні побачення з сином три рази на тиждень: понеділок,середа,пятниця, з 15.00 години до 18.00 години за місцем навчання сина або за місцем його перебування, з можливістю самостійно забрати зі школи чи спортивної секції, за

попередньою домовленністю з дитиною, з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;

  • спільний відпочинок: першу половину літніх канікул син проводить з мамою, за попередньою домовленністю з дитиною, з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;
  • необмежене спілкування з сином -------------- особисто,засобами телефонного,поштового, електронного та іншого засобу звязку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування, за попередньою домовленністю з дитиною, з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;
  • у разі, якщо святкові дні припадають на день побачення з сином або цей день передує дню побаченню, або є наступним після нього, то такі дні син проводить з мамою, за попередньою домовленністю з дитиною, з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;

 

Начальник служби у справах дітей                                                           Лілія ГУДКОВА


Прикріплені файли: