Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11/08/2023

Проект рішення від 11.08.2023 «Про затвердження висновку щодо визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням»

Відповідно до статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сімейного кодексу України, законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», відповідно до ухвали Іллічівського міського суду Одеської області від 12 червня 2023 року по справі № -------------, та враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 26 липня 2023 року (протокол № 7),              

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Затвердити висновок щодо доцільності визнання малолітньої -------------------, ----------------року народження, такою, що втратила право користування будинком № ----- по вулиці ------------, в селищі Олександрівка, міста Чорноморська Одеського району Одеської області (додається).

2. Доручити службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                рішенням виконавчого комітету

                                                                                                Чорноморської міської ради

                                                                                                Одеського району Одеської області

                                                                                                 від____________№_____

 

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № -----------

 

Про визнання особи такою, що втратила право

користування        житловим       приміщенням

 

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа             № --------------- за позовом -----------------------, --------------------- до ------------------, яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітньої доньки ---------------, ------------------року народження, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Згідно з пунктом 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

При розгляді позовної заяви -------------------, -------------------- до ---------------, яка діє в своїх інтересах та в інтересах малолітньої доньки -----------------, -------------- року народження, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, та матеріалів служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

--------------------, --------------- є власниками будинку № ------- по вулиці ----------, в селищі Олександрівка міста Чорноморська Одеського району Одеської області на праві спільної часткової власності в рівних частках по ½ частині кожному.

За інформацією відділу реєстрації обліку осіб управління забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг у місті Чорноморську, за адресою: вулиця -----------, будинок --------, селища Олександрівка міста Чорноморська Одеського району Одеської області зареєстровано місце проживання наступних осіб:

  • ----------------, ---------------- року народження;
  • ---------------------, -------------- року народження;
  • -------------------, ------------------- року народження.

Малолітня -----------------, ---------------року народження, є онукою ---------------, -------------------, та з 2020 року постійно мешкає у Республіці Польщі зі своєю матір’ю --------------.

---------------, яка є матір’ю малолітньої ----------------,  ------------- року народження, до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надала заяву, в якій зазначила, що вона не заперечує щодо зняття з реєстрації її малолітньої доньки ---------------, ------------- року народження, вважає що вирішення цього питання не буде погіршувати її права та права її доньки, у зв’язку з тим, що має намір залишитись на постійне проживання в Республіці Польщі.

Відповідно до рішення Іллічівського міського суду Одеської області від 17 квітня 2023 року ---------------- визнано такою, що втратила право користування житловим приміщенням за адресою: вулиця --------------, будинок -----, селища Олександрівка, міста Чорноморська Одеського району Одеської області.

Таким чином, визнання особи такою, що втратило право користування жилим приміщенням не суперечить правам та інтересам дитини, не звужує обсяг існуючих майнових прав дитини, не порушує охоронювані законом інтереси дитини, не обмежує права та інтереси дитини щодо жилого приміщення та не порушує гарантії збереження права дитини на житло.

Враховуючи наведене, на підставі п. п. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини від 26 липня 2023 року, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне визнання особи такою, що втратила право користування житловою площею щодо малолітньої -----------------------, ---------------року народження, а саме будинку № ----- по вулиці -----------, в селищі Олександрівка, міста Чорноморська Одеського району Одеської області.

 

Начальник служби у справах дітей                                                           Лілія ГУДКОВА


Прикріплені файли: