Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18/08/2023

Розпорядження міського голови від 18.08.2023 № 200 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України»

З метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, керуючись Указом Президента України від 23.08.2019 №621/2019 «Про  День  пам’яті захисників України, які  загинули  в  боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 №617-р «Про заходи з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», відповідно до листа Одеської районної державної адміністрації від 20.07.2023 №4096/01-40/23/3, на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в  Україні»

 

  1. Затвердити наступні заходи з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і  територіальну  цілісність України, із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

       1.1. Упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіальні дошки та місця поховання захисників України, які загинули під час участі в АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України. Забезпечити посилене прибирання територій біля пам’ятного  знаку «Полеглим за Батьківщину», горельєфу Т.Г.Шевченка, місць поховань захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, меморіальних дошок: Шуму В.О. (вулиця Віталія Шума,13),  Пихтєєву В.Ю. (проспект Миру, 17а,  Чорноморський ліцей №2),
Савінову Е.В. (провулок Шкільний, 8, Чорноморський ліцей №1), Гризану А.А.
(вулиця Паркова, 10, Чорноморський ліцей №3), Паршенку Д.О. (вулиця Спортивна, 3а, Чорноморський ліцей №6),  Непомящему І.В. (проспект Миру, 43а, Чорноморський ліцей №7).  

       До 29 серпня  2023  року                             Микола  Малий, Оксана Кілар,
                                                                                Сергій Альт, Андрій Ковальов,

                                                                              Артем  Книш

 

       1.2.  Провести покладання  квітів на місцях поховання учасників АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України на міському кладовищі в с. Малодолинське та до меморіальних дошок за місцем їх розташування.

       До 29 серпня 2023  року                              Микола Малий, Андрій Ковальов,

                                                                              Артем Книш
                                                                                         

       1.3.  Провести 29 серпня 2023 року церемонію покладання квітів біля пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», що розташований в парку Праці, підтримуючи Всеукраїнську акцію  пам’яті «Сонях».

                                                                              Микола Малий, Юлія Крістанова,

                                                                              Олена Лобода           

 

       1.4. Звернутися до представників християнських релігійних конфесій міста щодо проведення панахиди за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

        До 29 серпня 2023 року                             Олена Лобода

 

1.5.  Провести національно-патріотичні заходи, лекції, бесіди, історичні уроки до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і  територіальну  цілісність України, з використанням стилізованого знака пам’яті «Сонях».  

Протягом вересня 2023 року                      Андрій Ковальов, Євген Черненко

 

1.6. Організувати національно-патріотичні заходи, виставки, експозиції, перегляд періодичних видань, тематичні полиці до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і  територіальну  цілісність України, з використанням стилізованого знака пам’яті «Сонях».  

       Протягом серпня - вересня 2023 року       Юлія   Крістанова

 

1.7.   Забезпечити кошик квітів  та  квіти розсипом для покладання.  

29 серпня 2023 року                               Оксана Бонєва, Олена Лобода

 

2.    Сприяти, в межах компетенції, реалізації ініціатив об’єднань громадян, спрямованих на проведення тематичних заходів до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і  територіальну  цілісність України.

       Протягом серпня - вересня  2023 року       Микола Малий, Андрій Ковальов,
                                                                              Юлія  Крістанова, Олена Лобода,

                                                                              Євген Черненко

 

3.   Звернутися через міські засоби масової інформації до керівників підприємств, установ і організацій про необхідність приспустити 29 серпня 2023 року Державні Прапори України на адміністративних будівлях і спеціально обладнаних місцях та обмежити проведення розважальних заходів. 

                                                                              Наталя  Кушніренко, Сергій Альт,

                                                                              Олена Лобода, керівники підприємств,                                                                                  установ, організацій всіх форм                                                                                                власності

 

4.   Забезпечити висвітлення матеріалів, присвячених Дню пам’яті захисників України,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет  і  територіальну  цілісність України, на офіційному вебсайті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та засобах масової інформації, з використанням стилізованого знака пам’яті «Сонях». 

           Протягом серпня - вересня  2023 року   Анастасія Артеменко, керівники                                                                                            засобів масової  інформації                                                                                                      (за згодою), Олена Лобода

 

5.  Забезпечит и  охорону громадського порядку  на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, зокрема в місцях проведення заходів з відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

          29  серпня 2023 року                                   Олександр Чорба, Петро Канар`ян

6.   Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова                                                                                  Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: