Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

29/08/2023

Розпорядження міського голови від 29.08.2023 № 211 «Про організацію та проведення Всеукраїнського рейду «Урок» на території Чорноморської міської ради»

З метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, відповідно до ст. 53 Конституції України, на виконання Законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про загальну середню освіту», у відповідності до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Провести на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області Всеукраїнський рейд  «Урок» з 1 вересня по 25 жовтня 2023 року та затвердити план спільних дій (додаток 1).

2. Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова), управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Андрій Ковальов), управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Тетяна Прищепа), Чорноморському міському Центру соціальних служб (далі – ЧМЦСС) (Наталія Давкніс), забезпечити участь в організації і проведенні Всеукраїнського рейду «Урок», надання інформації службі у справах дітей (додатки 1-3)

- до 15 вересня 2023 року

- до 25 жовтня 2023 року

3. Залучити до заходів, передбачених п. 2 цього розпорядження, Чорноморський професійний судноремонтний ліцей (далі – ЧПСЛ)  (Ганна Світлична), Чорноморський морський коледж Одеського національного морського університету (далі – ЧМКОНМУ) (Леонід Жуха),  відділ поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області (Дмитро Волошин).

4. Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області забезпечити висвітлення ходу Всеукраїнського рейду «Урок» на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області в засобах масової інформації.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

         

Міський голова                                                                                 Василь ГУЛЯЄВ

                                                        

 

Додаток 1

до розпорядження міського голови

від   29.08.2023  №  211

 

План спільних дій по організації і проведенню Всеукраїнського рейду «Урок»

з/п

Заходи

Виконавці

Термін виконання

1.

На підставі аналізу умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, надати їм адресну допомогу в  придбанні шкільного приладдя, одягу, взуття тощо.

управління освіти, управління соціальної політики, ЧМЦСС, керівники закладів освіти (ліцеїв, закладів загальної середньої освіти, ЧПСЛ, ЧМК ОНМУ)

вересень –

жовтень

2.

Забезпечити виявлення та усунення причин і умов, внаслідок яких діти, мешканці Чорноморської міської територіальної громади та діти з сімей тимчасово переміщених з інших територій, які мешкають на території  Чорноморської міської територіальної громади,   не були охоплені навчанням.

керівники закладів освіти (ліцеїв, закладів загальної середньої освіти, ЧПСЛ, ЧМК ОНМУ), управління освіти, служба у справах дітей

вересень

3.

Проводити цільові рейди по місцях концентрації дітей з метою виявлення таких, що не приступили 1 вересня до навчання.

відділ поліції № 1 Одеського районного управління поліції            № 2 ГУНП в Одеській області, служба у справах дітей

вересень –

жовтень

4.

Вжити необхідних дійових заходів щодо повернення дітей шкільного віку до навчання, притягнення до відповідальності їх батьків, осіб, які їх замінюють, за неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей.

 

керівники закладів освіти (ліцеїв, закладів загальної середньої освіти, ЧПСЛ, ЧМК ОНМУ), управління освіти, служба у справах дітей,  відділ поліції № 1 Одеського районного управління поліції   № 2 ГУНП в Одеській області

до  15 вересня

5.

Надати Чорноморському міському центру соціальних служб повідомлення про дітей, які не приступили 1 вересня до навчання, з метою здійснення соціальної роботи з батьками, які не забезпечують належних умов виховання та утримання дітей.

 

управління освіти, служба у справах дітей

вересень - жовтень

 

6.

Підсумки Всеукраїнського рейду «Урок» висвітлити у засобах масової інформації.

 

служба у справах дітей

жовтень

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В. о. начальника служби у справах дітей                                          Алла СЕМЕНОВА


Прикріплені файли: