Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

07/09/2023

Розпорядження міського голови від 06.09.2023 № 219 «Про затвердження плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023-2026 років на території Чорноморської міської громади Одеського району Одеської області»

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», указів  Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 6 лютого 2023 року № 58/2023 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 269-р «Про затвердження плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни,  проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023–2026 років», відповідно до листа Одеської районної державної (військової) адміністрації) від 07 квітня 2023 року 32285/01-40/23/3, на підставі ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою консолідації зусиль органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства для здійснення заходів з відзначення в м. Чорноморськ подвигів ветеранів війни та формування у суспільстві відчуття вдячності та поваги до ветеранів війни:

1. Затвердити план заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період
2023-2026 років  на території Чорноморської міської громади Одеського району Одеської області (далі – план заходів), що додається.

2. Структурним підрозділам виконавчого комітету та виконавчим органам Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням.

3.  Начальникам структурних підрозділів виконавчого комітету та виконавчим органам Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, причетним до виконання розпорядження, інформувати про результати проведення заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України  відділ з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щороку до 20 серпня для узагальнення і подальшого інформування управління соціально-гуманітарного розвитку Одеської районної державної (військової) адміністрації.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

     

Виконуючий обов’язки міського голови                             Руслан  САЇНЧУК

 

 

                                                                                               Додаток

                                                                                               до розпорядження міського голови

                                                                                               від 06.09.2023  № 219

ПЛАН

заходів з відзначення подвигів ветеранів війни,

проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України,  на період 2023-2026 років  на території Чорноморської міської громади Одеського району Одеської області

 

1. Створення тематичних музейних експозицій, встановлення пам’ятників (монументів), присвячених ветеранам війни, що брали участь у захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

Упродовж 2023-2026 років                         Управління  освіти;
                                                                       Управління архітектури та містобудування;                                                                               Відділ комунального господарства і благоустрою;

                                                                       Відділ  культури;                                                                                                                             Відділ взаємодії з правоохоронними                                                                                           органами, органами ДСНС, оборонної роботи.                                                                          

 

2. Заходи з популяризації літератури, створеної ветеранами війни.

Упродовж 2023-2026 років                         Управління  освіти; Відділ  культури.                                                                                        

 

3. Проведення просвітницьких заходів (форумів, конференцій, круглих столів
тощо) національно-патріотичного спрямування, приурочених до державних свят, стосовно  подій, пов’язаних із збройною агресією Російської Федерації проти України, а також спрямованих на підвищення рівня знань про видатних осіб українського державотворення,  борців за незалежність України. Поширення фото та відео інформації.

Упродовж 2023-2026 років                         Управління  освіти; Відділ  культури;

                                                                       Відділ інформаційних технологій та з питань                                                                            доступу до публічної інформації;
                                                                       Відділ взаємодії з правоохоронними                                                                                           органами, органами ДСНС, оборонної роботи.

 

4. Створення умов для всебічного вивчення історії збройної агресії Російської Федерації проти України у закладах освіти, а також здійснення інших заходів, спрямованих на  твердження української національної та громадянської ідентичності у здобувачів освіти.

Постійно                                                       Управління  освіти;Відділ  культури;

                                                                       Відділ інформаційних технологій та з питань                                                                            доступу до публічної інформації.
           

5. Залучення організацій громадянського суспільства до здійснення заходів з
відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, формування у суспільстві відчуття вдячності та поваги до ветеранів війни.

Упродовж 2023-2026 років                         Управління  освіти;
                                                                       Відділ  культури;
                                                                       Відділ молоді та спорту;

                                                                       Відділ з питань внутрішньої політики;
                                                                       Відділ інформаційних технологій та з питань                                                                            доступу до публічної інформації;
                                                                       Відділ взаємодії з правоохоронними                                                                                            органами, органами ДСНС, оборонної роботи.

 

6. Залучення ветеранів війни до діяльності у сфері громадянської освіти, а також до національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання.

Постійно                                                                   Управління  освіти; 
                                                                                   Відділ  культури;
                                                                                   Відділ молоді та спорту.

 

Начальник відділу

з питань внутрішньої політики                                                                  Олена ЛОБОДА


Прикріплені файли: