Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/09/2023

Рішення виконавчого комітету від 25.09.2023 № 259 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ________ над хворим братом ________»

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області – орган опіки та піклування розглянув матеріали позовної заяви гр. ________ до Іллічівського міського суду Одеської області про призначення опіки над недієздатним  ________, ________ року народження.

            ________страждає на психічне захворювання, у зв’язку з чим перебуває на диспансерному обліку у лікаря – психіатра КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області. Внаслідок хвороби ________не може себе самостійно обслуговувати, приймати рішення і постійно потребує стороннього догляду та уваги.

            Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від 11 березня.2014 року (справа №________) ________визнаний недієздатним і над ним призначена опіка в особі його матері ________. На цей час опікун ________просить звільнити її від опікунських обов’язків в зв’язку з тим, що вона є особою похилого віку і не має можливості надавати відповідний догляд та матеріальне забезпечення її підопічному ________.

Відповідно до п.2 статті 300 Цивільно-процесуального кодексу України суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. 

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. ________– рідний брат хворого, який висловив бажання доглядати та утримувати хворого брата і має для цього умови, є такою особою.

Враховуючи вищезазначене, відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, п.2 статті 300 Цивільно-процесуального кодексу України, керуючись підпунктом 4 пункту “б” частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”

 

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  ________над недієздатним братом ________,  ________року народження.

 

2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

 

Міський голова                                                                            Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: