Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/09/2023

Рішення виконавчого комітету від 25.09.2023 № 260 «Про надання згоди на вчинення опікуном ________ правочину від імені підопічної (недієздатної особи) ________»

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області –

орган опіки та піклування розглянув матеріали заяви гр. ________як опікуна недієздатної особи ________, ________року народження, про надання згоди на продаж нерухомого майна – виробничі та невиробничі будівлі, що знаходяться за адресою: Одеська область, Одеський район, смт Великодолинське, ________, буд. ________, та на укладення та підписання від імені підопічної заяви про згоду чоловіку на продаж зазначеного об’єкту нерухомості, яке є спільною сумісною власністю подружжя.

________страждає на психічне захворювання, у зв’язку з чим перебуває на диспансерному обліку у лікаря – психіатра КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, та рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від ________року (справа № ________) була визнана недієздатною, над нею встановлено опіку та призначено її опікуном ________, ________року народження. Внаслідок хвороби ________не може себе самостійно обслуговувати, постійно потребує стороннього догляду та необхідності придбання дорогих ліків. У зв’язку з чим ________, який є чоловіком недієздатної ________, було прийнято рішення про продаж зазначеного об’єкту нерухомого майна.

            Відповідно до поданих правовстановлюючих документів нерухоме майно – виробничі та невиробничі будівлі, що знаходяться за адресою: Одеська область, Одеський район, смт Великодолинське, провулок ________, буд. ________, належить чоловіку недієздатної ________та є спільною сумісною власністю подружжя ________та недієздатної особи ________, ________року народження.

Відповідно до частин 1, 3 статті 65 Сімейного кодексу України дружина, чоловік розпоряджаються майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, за взаємною згодою; та для укладення одним із подружжя договорів, які потребують нотаріального посвідчення і (або) державної реєстрації, а також договорів стосовно цінного майна, згода другого з подружжя має бути подана письмово, а згода на укладення договору, який потребує нотаріального посвідчення і (або) державної реєстрації, має бути нотаріально засвідчена.

Відповідно до частин 3 статті 41 Цивільного кодексу України правочини від імені недієздатної фізичної особи та в її інтересах вчиняє її опікун; відповідно до частин 1 статті 71 Цивільного кодексу України опікун не має права без дозволу органу опіки та піклування:  відмовитися від майнових прав підопічного; укладати договори, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, в тому числі договори щодо поділу або обміну житлового будинку, квартири; та укладати договори щодо іншого цінного майна.

Враховуючи вищезазначене, відповідно до статей 41, 56, 67, 71 Цивільного кодексу України, керуючись підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, частин 1, 3 статті 65 Сімейного кодексу України статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Надати згоду на продаж нерухомого майна – виробничі та невиробничі будівлі, що знаходяться за адресою: Одеська область, Одеський район, смт Великодолинське, провулок ________, буд. ________, яке належить ________та є спільною сумісною власністю подружжя ________, ________року народження, РНОКПП ________, та недієздатної особи ________, ________року народження, РНОКПП ________.

 

2. Надати згоду ________, ________року народження, який згідно з рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від ________ (справа № ________) є опікуном недієздатної ________, ________року народження, на укладення та підписання від імені підопічної заяви про згоду чоловіку на продаж зазначеного об’єкту нерухомості, яке є спільною сумісною власністю подружжя.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

 

Міський голова                                                                            Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: