Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

09/10/2023

Рішення виконавчого комітету від 05.10.2023 № 290 «Про організацію роботи закладів дошкільної освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у 2023-2024 навчальному році в умовах правового режиму воєнного стану»

Відповідно до Закону України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», з урахуванням листа Міністерства освіти і науки України від 21.08.2023 № 1/12490-23 «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2023/2024 навчальному році», постанову Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), керуючись статтями 32, 40, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  вирішив:

 

1. Організувати освітній процес у закладах дошкільної освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за змішаною формою у поєднанні очної (денної), дистанційної (технології дистанційного навчання) та індивідуальної форм здобуття освіти.

2. Організувати роботу збірних вікових чергових груп короткотривалого перебування у приміщеннях закладів дошкільної освіти Чорноморської міської ради:

- заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 3 «Казка» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (найпростіше укриття у Чорноморському ліцеї № 7 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області);

- заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №11 «Лялечка» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (наявне найпростіше укриття);

- заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 12 «Снігуронька» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (наявне найпростіше укриття);

- заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 17 «Струмочок» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (на базі Олександрівського закладу загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області);

- заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 21 «Журавлик» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (наявне найпростіше укриття);

- Чорноморська спеціальна школа Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (дошкільний підрозділ (після закінчення ремонтних робіт в найпростішому укритті)).

3. У закладах дошкільної освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, які працюють в умовах правового режиму воєнного стану:

3.1. Організувати харчування у вигляді другого сніданку за рахунок коштів бюджету Чорноморської міської територіальної громади, передбачених у кошторисі управління освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області в умовах правового режиму воєнного стану.

3.2. Затвердити вартість другого сніданку для вікових категорій:

- діти раннього віку – 11,00 грн.;

- діти дошкільного віку – 14,00 грн.

4. Організувати харчування у вигляді сніданку, обіду в першу зміну та обіду, вечері в другу зміну.

4.1. На підставі розрахунків, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 (із змінами) «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також цін  на продукти харчування за договорами, визначена вартість харчування в умовах правового режиму воєнного стану в закладах дошкільної освіти, підпорядкованих управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, у розмірі 100 відсотків становить:

- 51 грн 98 коп за кожний день перебування дитини в закладі дошкільної освіти для дітей, які відвідують  групи раннього віку короткотривалого перебування (1 молодша та 2 молодша групи);

- 66 грн 01 коп за кожний день перебування дитини в закладі дошкільної освіти для дітей, які відвідують групи дошкільного віку короткотривалого перебування (середня та старша групи);

4.2. Батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, підпорядкованих управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, у розмірі не менше 70 відсотків від вартості харчування на день, а саме:

- 36 грн 38 коп за кожний день перебування дитини в закладі дошкільної освіти для дітей, які відвідують  групи раннього віку короткотривалого перебування (1 молодша та 2 молодша групи);

- 46 грн 21 коп за кожний день перебування дитини в закладі дошкільної освіти для дітей, які відвідують групи дошкільного віку короткотривалого перебування (середня та старша групи);

4.3. Від плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти повністю або частково звільняються батьки або особи, які їх замінюють, з сімей, що потребують соціальної підтримки відповідно до діючого законодавства, а також згідно з окремими рішеннями виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

4.4. Від плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти звільняються батьки або особи, які їх замінюють, які є учасниками антитерористичної операції/операції Об'єднаних сил, учасниками бойових дій.

4.5. Для дітей, батьки, або особи, які їх замінюють та працюють в установах та організаціях, що утримуються за рахунок бюджетних коштів,  вносять плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, підпорядкованих управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у розмірі не менше 70 відсотків від вартості харчування на день.

5. Управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Андрій Ковальов):

5.1. Довести дане рішення до відома керівників закладів дошкільної освіти для проведення інформування батьків вихованців.

5.2. Організувати прийом дітей до чергових груп короткотривалого перебування на підставі письмових заяв батьків або осіб, які їх замінюють, з врахуванням наданих довідок від обох батьків з підприємств, організацій та установ про необхідність присутності працівника на робочому місці.

5.3. Першочергово надавати місця у закладах дошкільної освіти дітям з числа внутрішньо переміщених осіб за місцем тимчасового проживання, дітям, батьки яких працюють на об’єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо).

5.4. Забезпечити неухильне дотримання алгоритму реагування на надзвичайні ситуації працівниками закладів дошкільної освіти під час виникнення надзвичайних ситуацій, у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови   Романа Тєліпова.

 

Міський голова                                                                                             Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення