Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

17/10/2023

Рішення виконавчого комітету від 17.10.2023 № 292 «Про затвердження листа обґрунтування щодо критичної необхідності послуг, які надаються КП «МУЖКГ» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області для Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області»

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надійшла заява від КП «МУЖКГ» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 17.10.2023 №727 (№Внутр-10669-2023 від 17.10.2023) з проханням  затвердити лист-обґрунтування щодо критичної необхідності послуг, які надаються КП «МУЖКГ» для Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області.

На підставі викладеного та з метою задоволення потреб Чорноморської територіальної громади Одеського району Одеської області, відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 28.02.2023 №138/А-2023  (із змінами та доповненнями), постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час», беручи до уваги дію правового режиму воєнного стану, введеного в Україні згідно з Указом  Президента  України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного  стану в Україні» (зі змінами), затвердженого Законом України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись  ст.ст. 17, 30, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської  ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Затвердити  лист-обґрунтування щодо критичної необхідності послуг, які надаються   КП «МУЖКГ» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської Області для Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області (додається).
  2. Уповноважити Чорноморського міського голову на підписання листа-обґрунтування, зазначеного в пункті 1 цього рішення.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                              Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до рішення виконавчого комітету

Чорноморської  міської  ради

Голові Одеської обласної  військової                                                                                                    

(державної ) адміністрації

Олегу КІПЕРУ

Лист – обґрунтування

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час» та розпорядження начальника (голови) обласної військової (державної) адміністрації від 28.02.202  №138/А-2023, зареєстрованим у Південному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Одеса) 02.03.2023 за №12/569 (із змінами та доповненнями), затверджено Критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Одеської області (далі – Критерії).

Згідно з розділом ІІ Критеріїв (Житлово-комунальне господарство) для визначення підприємств, установ, організацій критично важливими необхідно відповідати як мінімум двом критеріям, одним із яких є лист-обґрунтування від органу місцевого самоврядування щодо критичної необхідності послуг, яке надається підприємством, установою, організацією для територіальної громади, у межах якої відповідний суб’єкт господарювання здійснює свою діяльність.

Комунальне підприємство «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, код ЄДРПОУ 03363789, (скорочена назва – КП «МУЖКГ»), є унітарним підприємством, засновником якого є Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області. Місцезнаходження підприємства: 68002, Одеська область, Одеський район, м. Чорноморськ, вул. Олександрійська,2-Б, основний вид економічної діяльності комунального підприємства  - 81.10 Комплексне обслуговування. 

Згідно з пунктом 2.1. статуту КП «МУЖКГ» метою його діяльності є організація на території Чорноморської міської територіальної громади ефективної діяльності об’єктів житлово-комунального господарства, забезпечення потреб населення та народного господарства в продукції та послуги».

Згідно з визначеним предметом своєї діяльності КП «МУЖКГ»  здійснює експлуатацію та утримання житлового фонду комунальної власності міста, надання послуг населенню в сфері житлово-комунального господарства, передача та розподілення електроенергії, утримання та експлуатацію технічних засобів і автоматизованих систем управління дорожнім рухом, утримання та експлуатацію громадських туалетів, утримання міських кладовищ та інших суттєво важливих для об’єктів життєзабезпечення населення міста.

КП «МУЖКГ» згідно з завданнями та функціями, що визначені статутом підприємства, має важливе значення для задоволення потреб територіальної громади міста Чорноморськ та згідно з рішенням виконавчого комітету Іллічівської (нині Чорноморської) міської ради від 18.11.2010 №852 «Про визначення виконавців житлово-комунальних послуг в житловому фонді» КП «МУЖКГ» визначено одним із виконавців житлово-комунальних послуг в житловому фонді міста Чорноморська.

КП «МУЖКГ» є виконавцем житлово-комунальних послуг для 196 багатоповерхових житлових будинків міста Чорноморська та трьох гуртожитків.

КП «МУЖКГ» здійснює комплексне обслуговування об’єктів, будинків та територій, надання житлової послуги – послуги з управління багатоквартирними будинками, також інші функції, важливі для системи життєзабезпечення міста Чорноморськ, зокрема:

  • «КП «МУЖКГ» задовольняє потреби територіальної громади: обслуговує об’єкти, будинки та територію міста, надає житлові послуги – послуги з управління багатоквартирними будинками (обслуговування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, електропостачання) та інше. Тобто, у разі відсутності можливості здійснення визначених для підприємства завдань, це може негативно вплинути на інші ключові сектори, що слугують для життєзабезпечення населення міста Чорноморськ, а саме КП «Чорноморськводоканал», КП «Чорноморськтеплоенерго» та оператора розподілу електричної енергії ТОВ «ДТЕК Одеські електромережі»;
  • визначено виконавцем житлово-комунальних послуг згідно з рішенням виконавчого комітету Іллічівської (нині Чорноморської) міської ради від 18.11.2010 №852.

Окрім того, рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради від 02.08.2022  №194 «Про створення фонду захисту Чорноморської міської територіальної громади» (зі змінами та доповненнями) створено фонд захисних споруд цивільного захисту як найпростіші укриття, яким зобов’язано КП «МУЖКГ» привести 45 визначених захисних споруд у відповідність до вимог законодавства та подальше їх утримувати в належному стані (копія рішення додається).

Згідно з рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради від 25.11.2022  №334 та від 01.03.2023 №56 для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та надання допомоги населенню в умовах надзвичайної ситуації «блек-аут» КП «МУЖКГ», як балансоутримувача, визначено відповідальним за утримання, організацію та належне функціонування «Пунктів незламності» (стаціонарних пунктів обігріву) та тимчасових пунктів обігріву, що використовуються в якості найпростіших укриттів в кількості 37 пунктів обігріву та 4 пункти незламності.

На підприємстві функціонує диспетчерська дільниця у складі експлуатаційно-технічної служби, яка є координатором дій всіх комунальних підприємств міста при ліквідації аварій на мережах водопостачання, водовідведення, централізованого опалення та електричних мережах.

На підприємстві створено аварійно-технічну команду для ліквідації руйнувань внаслідок збройної агресії рф, яка вже неодноразово проводила навчання по реагуванню та ліквідації ймовірного руйнування об’єктів.

До обов’язків підприємства входить утримання міського пляжу, а в період збройної агресії рф працівники підприємства здійснюють спостереження за дотриманням обмежень стосовно відвідування громадянами міського пляжу (піщаної території пляжу).

КП «МУЖКГ» на постійній основі надає військовослужбовцям допомогу, а саме:

надає спеціалізовану техніку з спеціалістом (екскаватор, самоскид, інші транспортні засоби);

обслуговує та виконує ремонт мереж (водопостачання, водовідведення, електропостачання) споруд та об’єктів, що використовуються військовими формуваннями, згідно з діючим Договором про спільне безоплатне користування.

Згідно з розпорядженням Чорноморського міського голови від 17.02.2023 №37 «Про оповіщення військовозобов’язаних» КП «МУЖКГ» забезпечує оповіщення  військовозобов’язаних за місцем їх проживання шляхом вручення повісток за списком, що визначений розпорядженням першого відділу Одеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На підставі вищевикладеного виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області звертається до Вас з проханням розглянути питання визнання КП «МУЖКГ» Чорноморської міської ради Окського району Одеської області підприємством, яке критично необхідне для надання послуг населенню, яке має важливе значення для задоволення потреб територіальної громади Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

З повагою

Міський голова                                                                         Василь ГУЛЯЄВ    

 

Головний  спеціаліст

юридичного відділу УДРП таПЗ                                              Віктор ДАБІЖА


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення