Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/10/2023

Рішення міської ради від 25.10.2023 № 478-VIII «Про розгляд електронних петицій щодо перейменування вулиць Чорноморської міської територіальної громади на честь загиблих Захисників України»

До Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надійшли електронні петиції Асоціації жінок України «Дія» від 06.09.2023 № КО-892 про присвоєння одній із вулиць міста Чорноморська ім’я Комбата Дердуги  та громадянина Дашка Геннадія від 06.10.2023 № КО-982 про присвоєння вулицям міста Чорноморська імен загиблих  Героїв – чорноморців.

Дані петиції розглядались на засіданні робочої групи, створеної розпорядженням Чорноморського міського голови від 18.09.2023 № 235, яка дійшла висновку, що до питання присвоєння вулицям нашої громади імен загиблих Героїв слід ставитись максимально виважено, справедливо та з урахуванням думки більшості мешканців громади. Війна з російським агресором ще триває та кількість загиблих Захисників, в тому числі мешканців нашої громади, на жаль, зростає. При цьому, кожен, хто поклав своє життя за Україну, є Героєм та заслуговує вічної подяки та вшанування пам’яті. Тому, присвоєння окремих імен загиблих Героїв вулицям нашої громади до закінчення війни може бути передчасним кроком та може образити пам’ять інших загиблих.

  Між тим, вже сьогодні можна розглянути питання про присвоєння одній з вулиць  міста Чорноморська назви, що увіковічить пам’ять усіх загиблих Захисників та Захисниць, які віддали своє життя, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Враховуючи прийняття виконавчим комітетом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області рішення від 05.10.2023 № 288, яким було затверджено Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування, питання щодо присвоєння одній із вулиць міста Чорноморська назви на честь загиблих Героїв може бути вирішене після обговорення з громадськістю за допомогою публічних електронних консультацій.

З метою прийняття виважених  рішень щодо перейменування вулиць нашої громади та вшанування пам’яті загиблих Захисників та Захисниць України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, керуючись рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 12.03.2016 № 66-VII «Про затвердження Порядку подання та розгляду електронної петиції, адресованої Чорноморській міській раді», статтею 23-1 Закону України «Про звернення громадян», статтями 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги дію правового режиму воєнного стану, введеного в Україні згідно з Указом  Президента  України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного  стану в Україні» (зі змінами), затвердженого Законом України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»,

 

       Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області  вирішила:

 

  1. Електронну петицію Асоціації жінок України «Дія» від 06.09.2023 № КО-892 про присвоєння одній із вулиць міста Чорноморська ім’я Комбата Дердуги Сергія та електронну петицію громадянина Дашка Геннадія від 06.10.2023 № КО-982 про присвоєння вулицям міста Чорноморська імен загиблих Героїв-чорноморців взяти до відома.
  2. Питання щодо перейменування вулиць Чорноморської міської територіальної громади на честь окремих загиблих Захисників розглядати після припинення або скасування на території України воєнного стану шляхом проведення публічних електронних консультацій з громадськістю в Чорноморській міській територіальній громаді (Е-консультацій).
  3. Ініціаторам Е-консультацій розглянути питання щодо ініціювання публічних електронних консультацій про перейменування однієї із вулиць Чорноморської міської територіальної громади  на честь загиблих Захисників та Захисниць України.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, заступників міського голови Ігоря Сурніна та Романа Тєліпова.

 

       Міський  голова                                                        Василь ГУЛЯЄВ

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення