Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/12/2023

Рішення виконавчого комітету від 22.12.2023 № 444 «Про затвердження висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері ---------------------- щодо неповнолітньої доньки ---------------, ---------------------- року народження»

Відповідно до статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сімейного кодексу України, Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», відповідно до ухвали Іллічівського міського суду Одеської області від 16.10.2023 по справі № ------------, та враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 29 листопада 2023 року (протокол № 12),              

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав матері ------------------ щодо неповнолітньої доньки ---------------, ------------------року народження (додається).

 2. Доручити службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

від  22.12.2023  №  444

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № ---------

 

Про  доцільність  позбавлення   батьківських   прав

---------------------------- щодо неповнолітньої доньки

--------------------, ---------------- р.н.

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа             № --------------- за позовом ---------------------- про позбавлення батьківських прав ------------------------ щодо неповнолітньої доньки -----------------,  --------------------року народження.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Згідно з пунктом 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо позбавлення та поновлення батьківських прав обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв’язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

При розгляді позовної заяви --------------- про позбавлення батьківських прав ----------------- щодо неповнолітньої доньки ------------------, ----------------- року народження, та матеріалів служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

---------------------- зі -------------------перебували у шлюбі з 22 грудня 2007 року по 17 січня 2011 року, від якого мають неповнолітню доньку ----------------, --------------- року народження.

Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від 22 листопада 2021 року місце проживання неповнолітньої -------------------, ------------------ року народження, визначено разом з батьком --------------------.

На теперішній час неповнолітня -------------------, ---------------року народження, проживає в сім'ї батька за адресою: вулиця -------------, будинок № ------, селище Олександрівка, місто Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Умови проживання батька ----------------------- задовільні, придатні для виховання і розвитку дитини, про що спеціалістами Олександрівської селищної адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області було складено акт обстеження житлово-побутових умов проживання.

За інформацією комунального некомерційного підприємства «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на прийом до лікаря – педіатра звертається батько, який сумлінно виконує усі призначення та рекомендації лікаря у разі хвороби дитини. Мати з дитиною на прийом до лікаря - педіатра не зверталася.

За інформацією Олександрівського закладу загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області ---------- виховується в неповній сім'ї.

Батько ----------------------приділяє належну увагу вихованню, навчанню та утриманню своєї доньки. Мати ----------------- за час навчання дитини в ліцеї жодного разу з класним керівником на зв'язок не виходила, участь у вихованні доньки не приймає.

Неповнолітня --------------------, ------------------ року народження, була запрошена до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. Під час співбесіди надала заяву, в якій зазначила, що її мати ------------------- її життям не цікавиться, нею не опікується. Дівчинка не заперечує щодо позбавлення її матері батьківських прав.

Мати ------------------- надала до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області нотаріально засвідчену заяву, в якій зазначила, що вона не заперечує проти позбавлення її батьківських прав щодо доньки -------------------, ------------------- року народження.

Питання про позбавлення батьківських прав -------------------- щодо неповнолітньої доньки ----------------------------, -------------------- року народження, розглядалось на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини 29 листопада 2023 року.

У відповідності до ст.ст. 150, 164 Сімейного Кодексу України, Постанови Пленуму Верховного суду України від 30 березня 2007 р. № 3 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав», на підставі п.п. 4, 5 ст. 19 Сімейного Кодексу України, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини від 29 листопада 2023 року, діючи в інтересах неповнолітньої -------------------------, ----------------------- року народження, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне позбавити Стан Ольгу Сергіївну батьківських прав щодо неповнолітньої -----------------------, ----------------- року народження.

 

Начальник служби                                                                                                Лілія ГУДКОВА

 

 

 

 

 


Прикріплені файли: