Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11.01.2024 15:09

Звіт перед виборцями про роботу депутата Чорноморської міської ради VIII скликання Капанишиної Галини Сергіївни за 2023 рік

659fe88623b14__Прапор.png

За мною, як за депутатом, закріплений 21 округ, який включає в себе багатоквартирні будинки, розташовані за адресами: просп. Миру: 35А, 35Б, 35Г;  вул. Спортивна 4, 8;  вул. Лазурна, 2, 3.

   У відповідності до ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» інформую про свою депутатську діяльність за звітний період.

     Обрана депутатом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області VІІІ скликання від партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

    Свої депутатські повноваження здійснюю відповідно до Конституції України, Законів  України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту  міської ради.

    Пріоритетними напрямками моєї роботи є захист інтересів громади та виборців, виконання доручень виборців у межах депутатських повноважень, передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

   З початку депутатської діяльності працюю в постійній комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності.

   В 2023 році прийняла участь в роботі 14 сесій Чорноморської міської ради та в 15 засіданнях комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності.  Була відсутня по хворобі всього на одній сесії та на одній депутатській комісії.

  Розглядали на комісії та приймали на засіданнях сесій Чорноморської міської ради: зміни до бюджету громади на 2023, зміни до значного переліку міських цільових програм на 2023 рік, надавали  згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності ЧМР майна в рамках різних проєктів, направляли кошти на ЗСУ та затверджували фінансування міських цільових програм на 2024 рік, затвердили бюджет громади на 2024 та багато інших питань.

   Приймала участь в розробці та затвердженні програм, які стосуються діяльності ОСББ та ЖБК міста, а також прийняття змін до цих програм.

   На добровільній основі опікуюсь діяльністю ОСББ та ЖБК міста. Надаю консультації головам об’єднань та долучаю їх до семінарів, вебінарів з підвищення рівня знань.

   Приймала участь у вирішенні проблемних питань мешканців багатоквартирних будинків округу.  Спільно з міським головою, профільними заступниками та активістами будинків працювали над проблемами, які виникли  у зв’язку з відключенням світла, з відновлення роботи ліфтів, встановлення електрогенератора для безперебійного опалення в багатоквартирних будинках по проспекту Миру: 35А, 35Б, 35Г, зі встановлення електронних замків в укриттях, які відкриваються автоматично під час тривоги.

   Постійно для вирішення проблем тримаю зв'язок з керівництвом  міських комунальних підприємств, які надають послуги населенню. 

   Також результативно співпрацюю з керівництвом «Таврії В», торговий центр яких знаходиться поруч з будинками по проспекту Миру: 35А, 35Б, 35Г. Вирішили питання з освітленням території цих будинків, зі зменшенням шуму в нічний час та відпрацювали багато інших питань.

    У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації, введення воєнного стану в Україні та пов’язані з цим обмеження, довелось перенести виконання низки запланованих робіт з благоустрою та ремонтних робіт на окрузі.

   Вдалось здійснити  капітальний ремонт електромережі багатоквартирного будинку по вул. Лазурна, 3.

  Також в цьому будинку біля під’їздів №3 та №4 за проханням жителів було здійснено заміну асфальтового покриття.

   За проханням мешканців будинків по проспекту Миру: 35А, 35Б, 35Г мною направлені депутатські звернення та в березні було вирішено питання в зачищенні сухих гілок, в обрізці гілок, які виступають на проїзджу частину та знаходяться близько від вікон на прибудинкових територіях цих житлових будинків.

   За проханням мешканців будинку пр. Миру 35А здійснено ямковий ремонт.

  З серпня місяця допомагала мешканцям будинків по проспекту Миру: 35А, 35Б, 35Г вирішити проблему з  наведенням порядку в скверику, який розташований між цими будинками. Було опрацьовано скаргу жителів будинків.  Вони потерпали від шуму в нічний час та скаржилися на хуліганські дії підлітків, які курять, лаються нецензурно, ламають лавки.

    9 серпня провела зустріч з мешканцями будинків та  підлітками в присутності представника поліції та КУ «Муніципальна варта».  Проводила безліч виховних бесід з підлітками, які щовечора збиралися в сквері. Для наведення порядку разом з жителями чергували в сквері.

    Направила з  цього питання депутатське звернення.  В якому запропонувала встановити камери відео спостереження для зменшення вандалізму в сквері, що також  буде дисциплінувати  відпочиваючих там підлітків та дорослих.  В грудні 2023 року 5 відео камер  було встановлено та підключено до системи відео спостереження міста.

    Два багатоквартирні будинки округу в 2023 році прийняли участь в міській цільовій Програмі  сприяння діяльності ОСББ та ЖБК. 

    В ЖБК «Чорноморський портовик - 4» зроблено капітальний ремонт вимощення та цокольної частини  будинку по вул. Спортивній, 4.  

    В  ОСББ «Номер сім» за програмою здійснено капітальний ремонт прибудинкової території будинку по вул. Лазурна, 2.

   Впродовж року мною періодично проводилось обстеження укриттів на території округу за адресами проспект Миру 35Б та 35Г з метою їх належного обладнання та підтримання там порядку під час повітряних тривог.

    За звітний період виконання депутатських повноважень було проведено безліч особистих прийомів (щосереди).   Проводилися колективні зустрічі з мешканцями округу в дворах будинків, де вислуховувалися скарги, пропозиції та обговорювались шляхи їх вирішення.

   Не вдалося до кінця року виконати прохання жителів будинку пр. Миру 35Г зі встановлення «лежачого поліцейського»  на прибудинковій території. Ця робота буде виконана в 2024 році.  Також буде виконано запланований косметичний ремонт під’їздів в даному будинку та заміна ліфтів.

    На особистих зустрічах та по телефону мною надавалися відповіді на питання,  а також консультації та допомога в підготовці документів для отримання матеріальної допомоги на лікування.

    Було складено 18 актів  обстеження соціально-побутових умов для надання матеріальної допомоги мешканцям Чорноморська. Всі в подальшому отримали фінансову допомогу.

   З початку воєнного стану допомагаю гуманітарною допомогою малозабезпеченим мешканцям, інвалідам, самотнім людям, багатодітним сім’ям та внутрішньо переміщеним особам.

    Систематично разом з мешканцями матеріально допомагаємо військовим, збираємо кошти, на які закупили комплект гуми для однієї автівки - медевака, антидроновий пристрій, перераховуємо кошти на коптери для аеророзвідки, тощо. Також зібрали та відправили ковдри, теплий одяг, смаколики тощо                                                                                                              

   Продовжую працювати на перемогу та для громади м. Чорноморськ.

   Прийом громадян проводиться кожну середу з 16.30 до 18.00 при відсутності повітряної тривоги за адресою:  м. Чорноморськ, вул. 1 Травня, буд. 6Б, офіс ОСББ «Будинки АББО».

   Налаштована на постійний зв'язок із мешканцями свого округу та громади в цілому. По всіх питаннях можна звертатись за тел. 0503914899.

   Також звернення можна надіслати на електронну адресу kapanyshynag@gmail.com .

Фото матеріал, ілюструючий  роботу на окрузі можна знайти на моїй сторінці в Фейсбук:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009499190611

З повагою,

Депутат Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області 

 Галина Капанишина