Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

18.01.2024 10:07

Щодо сприяння у реалізації міжнародного спільного проєкту Mines Advisory Group та ГО «Асоціація саперів України»

65a8dcb031fbe__123.jpg

Асоціація (http://www.uda.org.ua/) працює у Одеській області задля підвищення безпеки населення. З 2019 року наша організація реалізує гуманітарні проєкти у сфері протимінної діяльності, зокрема – навчання населення з попередження ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів (далі – EORE). З 24 лютого 2022 року Асоціація здійснює свою діяльність на всій підконтрольній Уряду території України.

На сьогодні, Асоціація реалізує проєкт «Зміцнення потенціалу EORE та підготовка саперів в Україні – Зміцнення потенціалу протимінної діяльності», що здійснюється ГО «Асоціація саперів України» за фінансуванням Mines Advisory Group (MAG) та Міністерства закордонних справ Нідерландів, на підставі грантової угоди між міжнародною неприбутковою організацією Mines Advisory Group та громадською організацією «Асоціація саперів України» від 01.08.2023 року.

Головна мета проєкту – посилення спроможності України щодо навчання населення і запобігання ризикам від вибухонебезпечних боєприпасів з метою зниження ризику травмування та загибелі від вибухонебезпечних предметів в країні.

На даний час нашими інструкторами відповідні заняття вже були проведені в Київській, Донецькій, Харківській, Полтавській, Херсонській, Запорізькій, Львівській, Закарпатській, ІваноФранківській, Рівненській, Миколаївській, Сумській областях, від керівників яких ми отримали позитивні відгуки і листи подяки за проведені безпекові навчання.

Головна мета проекту – підвищити безпеку мешканців громад шляхом проведення сертифікованими інструкторами навчання щодо безпечної поведінки під час військових дій.