Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26.01.2024 09:42

Інженерний тиждень 2024 в Олександрівському ЗЗСО

65b3626e067f9__12.jpg

Цьогорічний Інженерний тиждень стартував 15-го січня. Його головною темою було обрано – самозарадність (сайт матеріалів тижня https://engineeringweek.org.ua/). Приємно, що цього року активним учасником Інженерного тижня став Олександрівський заклад загальної середньої освіти Чорноморської МР. Репортажі з тижня можна побачити на сторінці закладу у мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/groups/654483416169501).

Вчителі школи, користуючись матеріалами, розробленими командою Інженерного Тижня, допомагають учням стати більш впевненими у власних силах та можливостях, водночас отримати задоволення від виконання різноманітних завдань.

У рамках Тижня, з метою реалізації програми EGAP «Робототехніка» для учасників конкурсу «Назад у майбутнє» 24 січня 2024р. проведено тренінг за участю координатора проєкту від EGAP Івана Копиченка та тренера програми Миколи Сича (м. Київ). Перша частина тренінгу пройшла за участю дітей, які ознайомилися з роботою сервісу 3Д моделювання Autodesk Tinkercad на сайті https://www.tinkercad.com/, створювали та програмували свого робота у практичній роботі.

Друга частина тренінгу проведена для вчителів Олександрівського ЗЗСО Чорноморської МР та вчителів зі шкіл Одеської області: Ларжанського ліцею,  ОЗ «Шабівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів» та опорного закладу освіти Кілійської міської ради Одеської області, які також є учасниками проєкту  «Робототехніка в школі». Під час зустрічі розглянуто питання щодо організації та наповнення матеріалами гуртка «Робототехніка», роботи з принтерами 3Д друку, застосування комплектів LEGO та Arduino з датчиками та серводвигунами на гурткових заняттях.

Дякуємо адміністрації та вчителям Олександрівського ЗЗСО Чорноморської МР за активну співпрацю з програмою  EGAP, за продуктивну участь у конкурсі «Назад у майбутнє», завдяки якому школа отримала і застосовує в освітньому процесі чудове STEM обладнання: 3Д принтер, комплекти LEGO, Arduino з датчиками та серводвигунами.

Учні закладу в захваті від інновацій в освітньому процесі. На гурток «Робототехніка» вже записалося 130 учнів Олександрівської школи.

Дякуємо за співпрацю професійній команді  EGAP.

Бажаємо подальших успіхів, креативних інноваційних проєктів колективу Олександрівського ЗЗСО Чорноморської МР та особисто Дмитру Чемодакову, вчителю інформатики 5-11 класів, Віктору Левицькому, вчителю інформатики  початкових класів та керівнику гуртка «Робототехніка».

1.jpg 10.jpg 11.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 8.jpg 9.jpg