Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

27.02.2024 08:27

Онлайн-захід «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Одеській області»

65dd822cad785__23.02.24,-1.jpg

🔷 23 лютого 2024 року Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» провела онлайн-захід, під час якого були презентовані напрацювання проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Одеській області», а саме підготовлені рекомендації для ОМС та НУО Одеської області.

🔷 Чорноморську міську територіальну громаду на заході представляли заступник міського голови Роман Тєліпов, радниця міського голови Юлія Пакунова, заступниця начальника управління, начальниця (адміністратор) відділу надання адміністративних послуг управління забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг у м. Чорноморську Яна Прудивус, начальник відділу енергоефективності та грантової діяльності виконавчого комітету Олександр Корчма та фахівці Управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

🔷 Під час заходу обговорили інструменти для залучення мешканців до процесів прийняття владних рішень в громаді та вираження бажання запровадити рекомендації на практиці.

🔷 Окрім цього мали можливість поділитися успішним досвідом по реалізації всіх напрямків співпраці з Проєктом та необхідності збільшувати залучення різних груп населення (в тому числі осіб з інвалідністю, жінок, ВПО) до процесів прийняття рішень через  долучення до роботи консультативно-дорадчих органів при органах місцевого самоврядування, забезпечення можливості брати участь у громадських слуханнях та інших формах обговорення важливих питань.

Також було зазначено важливість навчання ролі гендерної рівності у прийнятті рішень, права осіб з інвалідністю, доступність середовища, інклюзивна комунікація та особливості залучення ВПО до прийняття рішень, їх потреби та інтереси.

Висловлюємо вдячність Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за можливість громади рухатися в бік залучення громадян шляхом виконання рекомендацій.

Також дякуємо національній асоціації адвокатів України за надану технічну допомогу.