Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.03.2024 15:35

Будівельний форум «Енергоефективне відновлення України»

65e5ce83306b0__1.jpg

Загалом на 4 панельних дискусіях представники державної влади та місцевого самоврядування, науковці та консультанти, а також представники бізнесу обговорили Національну стратегію відновлення, зокрема, питання подолання наслідків війни шляхом енергоефективного відновлення України на засадах зеленого будівництва, нормативно-правове підґрунтя забезпечення міжнародних стандартів якості, створення відповідної освітньої програми для швидкого відновлення України.

Через російську агресію в Україні, за оцінками експертів, зруйновано майже 160 тисяч будівель та споруд (приблизно 20 тисяч із них – багатоповерхові), більше 25 тисяч кілометрів доріг, понад 300 мостів, більше 3200 освітніх та понад 800 медичних закладів.  Причому, відбудовувати треба на якісно новому рівні та з урахуванням сучасних цивілізаційних стандартів і вимог. Нові стандарти будівництва передбачають, що будь-який будівельний проєкт в Україні втілюватиметься з урахуванням принципів безбар’єрності, підвищених вимог до енергоефективності та посиленого захисту споруд.

Тобто, українська відбудова має супроводжуватися масштабною модернізацією – не лише зруйнованого, а усієї країни. Такий лейтмотив Будівельного форуму «Енергоефективне відновлення України», організованого ГО «Бізнес за партнерство» за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.