Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

15.03.2024 13:22

Урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки полеглому захиснику – молодшому сержанту Попову Дмитру Олександровичу

65f42fab27bb3__Прапор.png

15 березня 2024 року у Чорноморську відбулась урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки полеглому захиснику – молодшому сержанту Попову Дмитру Олександровичу, який відповідно до Указу Президента України №135/2024 від 29.02.2024 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Пам'ятну дошку встановили на фасаді будівлі Чорноморського ліцею № 6, в якому з 1995 по 2007 роки навчався Дмитро та впродовж багатьох років завідує шкільною бібліотекою мати Героя Попова Тетяна Володимирівна.

Із початку повномасштабного вторгнення Дмитро Попов прийняв єдине можливе для себе рішення - добровільно вступив до підрозділу територіальної оборони 126-ї бригади, став на захист країни, а півроку тому віддав за її свободу і незалежність своє життя. Вшанувати його пам’ять сьогодні зібралися родина Чорноморського ліцею № 6, рідні героя, його бойові побратими, які пліч-о-пліч із Дмитром захищали нашу державу від ворога.

На церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні: міський голова – Василь Гуляєв, секретар міської ради - Олена Шолар, представники депутатського корпусу, протоієрей Михайло Щерба, який провів панахиду та освятив памʼятний знак. Пам’ятна дошка на честь захисника Попова Дмитра Олександровича нагадуватиме усім про те, що наш Герой загинув за нас, за нашу мову, за нашу Україну. Право відкрити меморіальну дошку було надано його донькам Олесі та Поліні, племінницям Ользі та Ксенії. Присутні вшанували пам’ять захисників і захисниць України хвилиною мовчання.

Герої не вмирають, вони живуть у нашій памʼяті та серцях!

Слава Україні! Героям Слава!