Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

20.03.2024 11:34

Інформаційна кампанія в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "ТИ ЯК?"

65faadcf59064__630_360_1681410130-548.png

Ментальне здоров’я – головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне.

Часто ми забуваємо про себе, свої потреби, бажання, мрії… Відкладаємо життя на потім, монотонно виконуємо одну й ту ж роботу. На запитання: "Ти як?", відповідаємо: "Нормально". Піклуватися про своє психологічне здоров’я життєво необхідно, незалежно від обставин, віку, статі чи професії. Особливо важливо підтримувати у важкий воєнний час наших найменших громадян – дітей.

Упродовж січня-березня 2024 року у закладах загальної середньої освіти громади пройшли заходи в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти Як?". На класних та виховних годинах проводяться зустрічі з психологами закладів освіти Чорноморської міської територіальної громади щодо стану ментального здоров’я дітей молодшого, середнього та старшого шкільного віку Під час проведення заходів учні дізналися як боротися зі стресом,  вчилися пізнавати себе та своїх однолітків, ефективно та толерантно спілкуватися і співпрацювати у команді. Цікавими і змістовними були такі заходи, як: класні години та години спілкування: "Я піклуюсь про своє здоров'я",  "Подаруй мені посмішку", "Етика взаємодії у період стресу", "Подарунок другу", "Ментальне здоров’я", "Що робити для збереження психічного здоров’я", "Життя без стресу", "Моє безпечне місце поруч з тим, хто мене підтримує". Учні навчалися технікам піклування про себе та інших, відновлення та зміцнення свого здоров’я.  

Ментальне здоров’я розглядається як стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та зробити свій внесок у суспільне життя.