Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.04.2024 10:49

БІЗНЕС В ІНТЕРНЕТІ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ БУТИ ЗАРЕЄСТРОВНИЙ

660e5be84a3cd__cover-how-to-start-an-online-store-1200x720.png

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що згідно з Конституцією України, кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Умови сьогодення дають значний поштовх для розвитку інтернет-торгівлі. Інтернет-торгівля вабить покупців з порівняно нижчими цінами та більш широким асортиментом товарів та послуг, ніж традиційна торгівля.

Головне управління ДПС в Одеській області на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках та платформах з метою організації роботи по відпрацюванню платників податків, які здійснюють продаж товарів, надають послуги без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання та сплати до бюджету відповідних податків та зборів.

Якщо громадянин здійснюєте підприємницьку діяльність без державної реєстрації, йому необхідно зареєструватись суб’єктом підприємницької діяльності-фізичною особою.

Крім того у разі встановлення та наявності інформації щодо громадян, які здійснюють продаж товарів, надання послуг без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання та сплати до бюджету відповідних податків та зборів просимо повідомляти Головне управління ДПС в Одеській області (м. Одеса, вул. Семінарська,5, 65044, електронна пошта: od.officsal@tax.gov.ua).