Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.04.2024 09:25

Міжнародний день охорони праці

6629f800a28c7__lystivka.jpeg

28 квітня, у світі відзначається Міжнародний день охорони праці.

У 2001 році Міжнародна організація праці приєдналася до ініціативи профспілок, координованої Міжнародною конфедерацією вільних профспілок. Щорічно, починаючи з 2002 року, за ініціативою Міжнародної організації праці цей день присвячений для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці.

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Цього року Державна служба України з питань праці також звернулася до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників профспілок та роботодавців з закликом відзначення Дня охорони праці.

Девіз Дня охорони праці у 2024 році – “Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату”.

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників.

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

У середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії та проводяться спеціальні розслідування.

З огляду на зазначене, пропонуємо 28 квітня 2024 року вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час, так і під час воєнного стану.

Закликаємо керівників підприємств, установ та організацій долучитися до відзначення Дня охорони праці в Україні. Зокрема, розмістити інформаційні матеріали з питань охорони праці на інформаційних стендах.