Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01.05.2024 15:18

Представники українських громад опановують інструменти діалогу для ефективної відбудови

663233d1be302__440108781_984699013077130_4233823498126436816_n.jpg

Радниця міського голови Юлія Пакунова, начальниця управління забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг у м.Чорноморську Одеського району Одеської області Ірина Мацієвич, начальниця управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області Тетяна Прищепа, начальниця відділу економіки Оксана Колач прийняли участь у триденному навчанні для учасників проєкту “Співдія у відновленні громад” організованого «Інститут миру і порозуміння» (ІМіП) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Метою тренінгу є опанування теоретичних та практичних навичок інструментів діалогу, вирішення конфліктів та пошуку порозуміння, щоб використовувати їх у процесі відновлення та розвитку українських громад.

Проєкт "Співдія у відновленні громад" має важливе значення в контексті викликів, які виникли через повномасштабне вторгнення та соціальну напругу. Його ціллю є формування фундаменту для інклюзивного та спільного відновлення України, а також розробка моделі для ефективного управління місцевими конфліктами та зміцнення соціальної згуртованості.

Відбудова та повоєнний розвиток є та буде викликом для українських громад. Зниження довіри до владних інститутів, низька соціальна згуртованість, чвари у процесі прийняття рішень та конфліктні ситуації – це далеко неповний список проблем, з якими стикаються наші громади-учасниці. Щоб закласти міцний фундамент для відновлення в майбутньому, ми маємо почати працювати вже зараз. І одним з найдієвіших шляхів такої роботи є сприяння соціальній згуртованості на місцевому рівні”, – зазначає голова Правління ІМіП Альона ГОРОВА.

Серед основних результатів навчання:

🔹Обговорення та аналіз проблем, які виникають на місцевому рівні в процесі відновлення;

🔹Практичний досвід роботи з викликами спричиненими конфліктними ситуаціями між владою, громадою, місцевими активістами та ВПО;

🔹Опанування теоретичного матеріалу щодо застосування інструментів діалогу вирішення конфліктів та пошуку порозуміння;

🔹Розв’язання реальних кейсів/ситуацій за допомогою вивчених інструментів та обговорення перспектив їх впровадження на практиці.

 

Цю публікацію було створено ГО «Інститут миру і порозуміння» в рамках проєкту

«Співдія у відновленні громад», та стало можливим завдяки Агентству США з

міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації  не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

IMG_3718.jpg IMG_4397.jpg IMG_4421.jpg