Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

09.07.2024 13:54

КОРИСТУЮЧИСЬ ЕЛЕКТРОСАМОКАТОМ, ВЕЛОСИПЕДОМ ЧИ БУДЬ-ЯКИМ ІНШИМ ТРАНСПОРТОМ, ВИ ЗАВЖДИ ПОВИННІ ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ❗

668d16feb59e7__Електросамокати.jpg

Надворі –літо. У дітей – канікули. Щоб вони були цікавими та змістовними, дітвора вдається до різного роду розваг. Серед яких великої популярності набуло катання на 🛴електросамокатах. Підтвердженням тому – поява останнім часом великої кількості даного виду транспорту на вулицях , користувачами якого є переважно діти та молодь.

Щоб їхнє катання позитивно позначалося на здоров’ї, сприяло фізичному розвитку, щоб воно не призвело до травматичних ситуацій і самих власників даного виду транспорту, і пішоходів, батькам важливо навчити дітей правилам безпеки при їзді на електросамокаті та доступно пояснити як правильно їх використовувати.

Фахівці з цього приводу рекомендують наступне:

✔Діти мають використовувати електросамокати під наглядом дорослих.

✔Важливо використовувати технічно справний та належним чином обладнаний транспорт.

✔Не можна їздити на самокаті одночасно вдвох, адже той, хто стоїть попереду, ризикує отримати удар головою чи підборіддям об стійку самоката чи у кермо, що може призвести до травми голови.

✔Їздити слід по спеціальних велосипедних доріжках, а у разі їх відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю.

✔Не рекомендується їздити по бездоріжжю, адже погана якість доріг ускладнює пересування на електросамокатах та збільшує ризики травмування.

✔Також не можна використовувати самокат під час дощу та у холодну пору року.

✔Не можна їздити на електросамокаті у темний час доби, в іншому разі слід обов’язково використовувати світловідбивний одяг, а на самому транспортному засобі вмикати фару чи ліхтарик.

✔Не допустимо користуватися під час руху засобами зв’язку, тримаючи їх у руці.

✔Обов’язково слід одягати для катання на електросамокаті шолом та інші захисні елементи.

✔Під час здійснення маневрів завжди потрібно переконуватися у їхній безпечності.

✔Обирати швидкість електросамоката потрібну таку, з якою дитина встигне відреагувати на різку зміну обстановки.

І, звичайно, не потрібно забувати, що, користуючись 🛴електросамокатом, 🚲велосипедом чи будь-яким іншим транспортом, ви завжди повинні дотримуватись правил безпеки!

☝Зважайте на ці рекомендації, шановні батьки, і нехай літо для ваших дітей буде чудовим!