Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

10.07.2024 14:55

Український ветеранський фонд Мінветеранів інформує❗

668e76a650a92__Ветеранська-політика-Нова-добірка-2.jpg

Український ветеранський фонд Мінветеранів підготував традиційну добірку можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин – користуйтеся самі та обовʼязково поширюйте серед друзів і знайомих.

🔹Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. На е-Карті ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги, що пропонує для них держава, а також недержавні й міжнародні організації. На порталі представлені різні послуги: від психологічної підтримки, медичних програм до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів. Е-Карта розміщена за посиланням: https://cutt.ly/OeajC6yZ.

🔹Український ветеранський фонд запрошує ветеранів і ветеранок на серію вебінарів на актуальні теми. Перший вебінар про порядок отримання житла ветеранами відбудеться 12 липня о 16 годині. Реєстрація — за посиланням: https://cutt.ly/uedyqPBi. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹American University Kyiv надає повні стипендії на бакалаврські та магістерські програми для ветеранів, вдів / вдівців та дітей загиблих героїв, які відповідають критеріям вступу до AЮK. Термін прийому заявок на стипендії — до 21 серпня 2024 року. Термін подачі документів — до 28 серпня 2024 року. Щоб подати заявку на отримання стипендії — заповнюйте форму «Дізнатись більше» на головній сторінці сайту за посиланням: https://auk.edu.ua/. Зазначимо, що ​​стипендіальний фонд АЮК для зазначених категорій осіб працює у партнерстві з Інститутом міжнародної освіти (ІЕЕ) та Українським ветеранським фондом.

🔹Superhumans Center запрошує ветеранів та ветеранок, а також їхніх дружин та чоловіків, які хочуть отримати знання та навички для старту і розвитку власного бізнесу, на програму підприємництва для ветеранів. Місце проведення: Львів, точну локацію повідомлять після заповнення заявки. Участь — безкоштовна. Дати проведення курсу: 10-12 липня або 17-19 липня (на вибір). Детальна інформація та реєстрація: https://forms.gle/rV1g5gNFV8SBjRwc9

🔹Kyiv School of Economics запрошує ветеранів та членів їхніх сімей у Дніпрі та Львові на офлайн-тренінги з подання заявок на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Графік тренінгів: Дніпро – 17 липня, Львів – 31 липня. Теми тренінгу: вступ до грантових програм, вимога гранту — перевірка ділової репутації заявника, формування бізнес-ідеї, розробка описової частини бізнес-плану, формування фінансової частини бізнес-плану, як підготуватися до пітчу, практична робота та зворотній зв’язок. Зареєструватися для участі: https://cutt.ly/wefWNMWC

🔹У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Щоб поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте: 0 800 33 20 29. Лінія доступна щодня та цілодобово. Ви також можете отримати юридичну консультацію. Юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM. Ми допоможемо розвʼязати ваші юридичні проблеми та захистимо ваші права та інтереси. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹Громадська організація “База++" у Дніпрі створила безоплатний простір для реадаптації та реабілітації військових та ветеранів. Послуги, які можна отримати: амбулаторна фізична реабілітація, психологічна підтримка (індивідуальна та групова), масаж. У порсторі створено зону відпочинку (приставка, настільні ігри та майстер-класи на запит). Детальна інформація — на сайті: http://bazaplusplus.com.ua.

🔹Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/