Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16.07.2024 14:49

Добірка актуальних можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин

66965e3ab0096__Ветеранська-політика-Нова-добірка-3.jpg

До вашої уваги — нова добірка актуальних можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Користуйтеся самі та обовʼязково поширюйте серед друзів і знайомих!

🔹Міністерство у справах ветеранів України запрошує креативних, відповідальних та ініціативних спробувати себе в сфері IT, а саме стати частиною цифрової трансформації нашої країни, а в подальшому працювати з ветеранами та ветеранками. Мінветеранів пропонує: практичний досвід в сфері цифрового розвитку держави, навчання та тренінги для підвищення навичок, менторство від досвідчених ІТ-спеціалістів, розширення професійної мережі контактів, рекомендації на працевлаштування у державному секторі. Деталі – за посиланням: https://cutt.ly/7eg63Ido. Прийом заявок триває до 15 липня.

🔹Український ветеранський фонд запрошує на вебінар про правовий статус зниклих безвісти, який відбудеться 19 липня о 16 годині. Проведе вебінар адвокатка, експертка Українського ветеранського фонду Олена Липівська. Реєстрація — за посиланням: https://cutt.ly/xeg6Sc6f. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹Kyiv School of Economics запрошує ветеранів та членів їхніх сімей у Дніпрі та Львові на офлайн-тренінги з подання заявок на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Графік тренінгів: Дніпро — 17 липня, Львів — 31 липня. Теми тренінгу: вступ до грантових програм, вимога гранту — перевірка ділової репутації заявника, формування бізнес-ідеї, розробка описової частини бізнес-плану, формування фінансової частини бізнес-плану, як підготуватися до пітчу, практична робота та зворотній зв’язок. Зареєструватися для участі: https://cutt.ly/wefWNMWC.

🔹Ветерани, ветеранки та їхні рідні можуть взяти участь у програмі ReSkill UA. Це програма підвищення кваліфікації та перекваліфікації для українців із можливістю подальшого працевлаштування. Проєкт реалізують Coursera та Happy Monday за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та сприяння Міністерства економіки України. Програма передбачає навчання на Coursera (онлайн-програми від таких лідерів галузі, як Google, IBM і Meta), менторинг від Happy Monday (кар’єрні консультації та фахова підтримка від початку навчання до працевлаштування), можливості працевлаштування в інноваційних компаніях на українському ринку праці. Деталі: https://cutt.ly/fehqb1Ue.

🔹У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Щоб поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте: 0 800 33 20 29. Лінія доступна щодня та цілодобово. Ви також можете отримати юридичну консультацію. Юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM. Ми допоможемо розвʼязати ваші юридичні проблеми та захистимо ваші права та інтереси. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹Ветеранів та членів їхніх сімей запрошують поліпшити свої знання про страхування та страхові послуги. Інформаційну кампанію із захисту прав споживачів страхових послуг "Знай свої права: страхування" організував Національний банк України. У межах кампанії можна отримати роз’яснення, зокрема, щодо того, як обрати страхову компанію; на що звертати увагу під час укладення договору страхування; де шукати і як отримати вичерпну інформацію про страхові продукти. Онлайн-майданчик кампанії — освітній сайт Національного банку з фінансової грамотності “Гаразд”: https://harazd.bank.gov.ua/article/strahuvanna.

🔹Ola Dance Studio у Києві запрошує захисників та захисниць на безкоштовні уроки танців. Тут вам допоможуть відновити сили після поранень чи травм, ви будете розмовляти і вчитись танцювати, матимете підтримку і допомогу в новому починанні. Заняття відбуваються щосуботи, з 11:00 до 13:00, за адресою: вул. Ділова, 22 Б (метро Олімпійська). Деталі: https://cutt.ly/0ehqDgJr.

🔹Компанія "Грузар" розпочинає реалізацію програми допомоги сім’ям учасників бойових дій та ВПО, які постраждали від війни. Перевезення, транспортування чи послуги вантажників — таку допомогу зможуть отримати родини, які заповнять онлайн-анкету на сайті (https://cutt.ly/gehqouEs) та нададуть підтвердження статусу УБД або ВПО. Послуга надається впродовж двох місяців після заповнення анкети. Зверніть увагу: заповнення анкети не гарантує отримання допомоги, у разі великої кількості заявок компанія насамперед буде надавати допомогу найбільш нужденним сім'ям.

🔹Компанія “АБП-сервіс” надає піврічний безкоштовний період користування системою "Autoselling", а також консалтинг з розвитку бізнесу для ветеранів та членів їхніх родин, які започатковують власну справу у сфері автосервісу або бізнесу автотоварів. Розробники пропонують не тільки IT-систему, а й власний досвід та постійну фахову підтримку у галузі. Щоб скористатись пропозицією — зареєструйтесь на сайті https://autoselling.eu/ та повідомте службу підтримки про своє бажання скористатись пропозицією для ветеранів.

🔹Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/

Український ветеранський фонд Мінветеранів