Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

19.07.2024 11:54

Як отримати дозвіл на виконання будівельних робіт і що для цього потрібно? Як отримати послугу?

669a29e45fbe8__6544c4e23a781.jpg

1. Зареєструватися або авторизуватися на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.

2. Заповнити онлайн-форму на отримання дозволу або внесення змін у чинний дозвіл. Звертаємо увагу, що в електронній системі наявна база знань, яка допоможе у разі виникнення запитань при заповненні форми.

📃 Документи

Для того, щоб отримати дозвіл на виконання будівельних робіт потрібні такі документи:

1. Заява про отримання дозволу із зазначенням відомостей щодо:

- кадастрового номера земельної ділянки або підстав її відсутності;

- реєстраційного номера містобудівних умов та обмежень у Реєстрі будівельної діяльності;

- реєстраційного номера проектної документації у Реєстрі будівельної діяльності;

- реєстраційного номера звіту про результати експертизи проектної документації на будівництво у Реєстрі будівельної діяльності;

- реєстраційного номера технічних умов у Реєстрі будівельної діяльності.

2. Копія документа, що посвідчує право власності чи право користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію.

3. Копія розпорядчого документа щодо комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду - у разі здійснення комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду на замовлення органів державної влади чи органів місцевого самоврядування на відповідних землях державної чи комунальної власності (замість копії документа, що посвідчує право власності чи право користування земельною ділянкою).

4. Копія документа, що посвідчує право власності на будівлю чи споруду, або рішення співвласників багатоквартирного будинку про виконання будівельних робіт з реконструкції, реставрації, капітального ремонту, прийняте відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

5. Документ, що підтверджує управління багатоквартирним будинком об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або управителем багатоквартирного будинку, або житлово-будівельним (житловим) кооперативом, - у разі виконання будівельних робіт з реконструкції, реставрації, капітального ремонту об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або управителем багатоквартирного будинку, або житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

6. Копії документів про призначення осіб, відповідальних за виконання будівельних робіт, та осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд.

7. Інформація про інженера-консультанта (у разі його залучення).

8. Інформація про ліцензію, що надає право на виконання будівельних робіт, та кваліфікаційні сертифікати.

9. Результати оцінки впливу на довкілля у випадках, визначених Законом України "Про оцінку впливу на довкілля".

10. Дозвіл/погодження відповідного органу охорони культурної спадщини на підставі погодженої з ним науково-проектної документації на здійснення робіт на об'єктах культурної спадщини відповідно до вимог частини 2 статті 37 Закону України «Про охорону культурної спадщини» (в разі необхідності).

💸 Вартість:  Безкоштовно