Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

22.07.2024 11:22

Український ветеранський фонд Мінветеранів підготував традиційну добірку можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин

2c2ea1fe-58f1-455e-93f4-1f979c9f4d97.jpg

🔹За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив процедуру отримання статусу УБД для деяких категорій осіб. Основні зміни включають: електронний кабінет у Єдиному державному реєстрі ветеранів війни (ЄДРВВ), що дозволяє заявникам, комісіям і адміністраторам ЦНАП отримувати та подавати інформацію; заяви можна подавати у паперовій формі безпосередньо до комісії або через пошту; добровольці можуть подавати заяви через ЦНАП; співробітники розвідувальних органів повинні подавати заяви тільки у паперовій формі; службовці органів сил безпеки та оборони можуть подавати заяви в електронній формі через Портал Дія або ЄДРВВ. Детальніше: https://cutt.ly/gejAaEsm

🔹Український ветеранський фонд запрошує на вебінар на тему “Протезування”, який відбудеться 26 липня о 16 годині. Під час вебінару ви дізнаєтеся про основні етапи та правове регулювання процедури протезування в Україні, як відбувається реабілітація після ампутації, на що необхідно звернути увагу, як обрати реабілітаційний заклад, який порядок проходження ВЛК після ампутації тощо. Проведе вебінар адвокатка, експертка Українського ветеранського фонду Олена Липівська. Реєстрація — за посиланням: https://cutt.ly/JejAPdhY. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹American University Kyiv надає повні стипендії на бакалаврські та магістерські програми для ветеранів, вдів / вдівців та дітей загиблих героїв, які відповідають критеріям вступу до AЮK. Термін прийому заявок на стипендії — до 21 серпня 2024 року. Термін подачі документів — до 28 серпня 2024 року. Щоб подати заявку на отримання стипендії — заповнюйте форму «Дізнатись більше» на головній сторінці сайту за посиланням: https://auk.edu.ua/. Зазначимо, що ​​стипендіальний фонд АЮК для зазначених категорій осіб працює у партнерстві з Інститутом міжнародної освіти (ІЕЕ) та Українським ветеранським фондом.

🔹Платформа з працевлаштування Lobby X пропонує 3 місяці безкоштовного розміщення вакансій для бізнесу, заснованого ветеранами. Скориставшись цією можливістю, роботодавці можуть знайти кваліфікованих та мотивованих працівників. А кандидати, зокрема, ветерани і ветеранки, реалізувати свій професійний потенціал в організаціях, заснованих такими ж ветеранами. Щоб безкоштовно розмістити вакансії на Lobby X — пишіть на info@thelobbyx.com з темою "Вакансії до ветеранського бізнесу".

🔹ГО "Волейбольний клуб "Тищенко" та ГО "Українська посмішка" формують нову команду з волейболу сидячи і запрошують долучитися ветеранів та ветеранок з ампутацією нижніх кінцівок. Мета проєкту — сприяння реабілітації та соціалізації через активні заняття спортом та участь у міжнародних змаганнях. Заняття проводитимуться у Києві під керівництвом досвідчених тренерів міжнародного класу. Завершення набору до команди та початок активних тренувань плануються у серпні. Приєднуйтесь та станьте частиною команди, що підтримує один одного. Контактний телефон для реєстрації: +380502944206. Детальніше про клуб: https://cutt.ly/5ejPxJDI

🔹У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Щоб поговорити з кваліфікованим психологом, телефонуйте: 0 800 33 20 29. Лінія доступна щодня та цілодобово. Ви також можете отримати юридичну консультацію. Юридичну допомогу ветеранам, військовим та членам їхніх родин надають юристи Українського ветеранського фонду. Щоб отримати індивідуальну письмову консультацію, заповніть форму: https://cutt.ly/cwIRc1ZM. Ми допоможемо розвʼязати ваші юридичні проблеми та захистимо ваші права та інтереси. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹Projector Foundation запускає безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT-індустрій для жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів. Дедлайн реєстрації — 4 серпня. Розпочати навчання можна за одним із таких напрямків: Web Design Beginning, Motion Design, Graphic Design Beginning, Soft Skills. Деталі: https://cutt.ly/jejADxkL.

🔹На платформі “Освіта для ветеранів” зібрано повну інформацію про освітні програми формальної та неформальної освіти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти. Ветеран чи ветеранка з будь-якої точки України може зайти на портал і знайти можливості поруч із собою. Окрім інформації щодо навчання, на порталі також є позначки щодо того, наскільки заклад освіти, який пропонує програму для навчання ветерана чи ветеранки, відповідає вимогам інклюзивності і безбарʼєрності. Перейти на платформу: https://osvitaveteraniv.gov.ua/.

Український ветеранський фонд Мінветеранів