Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25.07.2024 08:23

До уваги мешканців Чорноморської міської територіальної громади!

66a1e1a5154f9__123.jpg

На виконання вимог Закону України "Про охорону атмосферного повітря" доводимо до відома мешканців Чорноморської міської ТГ повідомлення КП "Чорноморськводоканал" про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на наступні об'єкти:

- каналізаційна насосна станція  КП «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за адресою: Одеська область, Одеський район, с. Малодолинське, вул. Космонавтів, 59-Г. Джерелом утворення забруднюючих речовин в атмосферу на об’єкті КП «Чорноморськводоканал» є: технологічне обладнання - приймальний резервуар стічних вод та насос – 2 од. (1-рабочий, 1-резервний). Основні забруднюючі речовини, що надходять в атмосферу є аміак – 0,009 т/рік, сірководень –  0,016 т/рік, валовий викид яких складає – 0,025 т/рік.

- каналізаційні насосні станції №1, №2 КП «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за адресою: Одеська область, Одеський район, м. Чорноморськ, вул. Олександрійська, 64-К. Джерелом утворення забруднюючих речовин в атмосферу на об’єкті КП «Чорноморськводоканал» є: технологічне обладнання - приймальний резервуар стічних вод – 2 од. та насос – 4 од. (2-рабочих, 2- резервних). Основні забруднюючі речовини, що надходять в атмосферу є аміак – 0,044 т/рік, сірководень – 0,028 т/рік, валовий викид яких складає – 0,072 т/рік.

Об’єкти КП «Чорноморськводоканал» не підпадають під дію положень Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Ступінь впливу об’єктів на атмосферне повітря незначний, об’єкти належать до третьої групи, не підлягають постановки на державний облік та не мають виробництва або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування. Заходи щодо скорочення викидів не встановлюються. Для забруднюючої речовини аміак не встановлений норматив граничнодопустимих викидів, відповідно до законодавства викиди встановлюються по величині масової витрати. Дозволені обсяги викидів по забруднюючій речовині сірководню не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел.

Зауваження та пропозиції щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можна надсилати до Одеської обласної державної адміністрації за адресою: м. Одеса, проспект Шевченка, 4, тел/факс (0482) 34-29-71, тел. 718-92-47 або на електрону пошту: genotdel@od.gov.ua. Строк подання зауважень та пропозицій протягом 30 календарних днів з дня опублікування.

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди