Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.08.2024 11:15

Добірка можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин

90bf8e7a-1cd3-4d55-add5-dbc0d57fba80.jpg

Український ветеранський фонд Мінветеранів підготував традиційну добірку можливостей і корисної інформації для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин – користуйтеся самі та обовʼязково поширюйте серед друзів і знайомих.

🔹Стартував проєкт “Повернемо зір Захисникам та Захисницям України”, який Мінветеранів втілює у партнерстві з Міжнародним благодійним фондом “Сприяння розвитку медицини” та Мікрохірургією ока Василя Шевчика. Захисники та захисниці, які втратили зір під час виконання бойових завдань, а також ті, хто відчув значне погіршення гостроти зору після повернення до цивільного життя, можуть отримати такі безоплатні послуги: повне офтальмологічне обстеження; оперативне та лазерне лікування захворювань очей; лікування рубцевих змін обличчя. Як скористатися цією можливістю та де отримати послуги — читайте за посиланням: https://cutt.ly/3ezFzhm.

🔹Триває прийом заявок на конкурс фінансування громадських організацій — “Варто: шлях відновлення”, який оголосив Український ветеранський фонд. Фінансування можуть отримати громадські організації, які надають ветеранам, їхнім родинам, а також сім’ям полеглих захисників і захисниць можливості реабілітації через фізичну активність. ГО має бути зареєстрована не менш як за рік до початку конкурсу. Сума фінансової підтримки, що надається кожному переможцю: від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Приймання заявок триває з 24 липня до 9 серпня 2024 року, 18:00. Детальніше: https://veteranfund.com.ua/.../varto-shlyakh-vidnovlennya/

🔹Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів спільно з Міжфракційним депутатським об'єднанням «Реабілітаційні сили України», Житомирською обласною військовою адміністрацією, Звягельською міською радою, ГО “Україна 2.0.”, iHUB та за підтримки Програми USAID «Рада: наступне покоління» організовують ІІІ Форум "Ветерани — шлях додому: спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів". Коли: 9 серпня 2024 року, з 09:30 до 18:00. Формат: онлайн/офлайн. Реєстрація для участі онлайн: до 17:00 год. 7 серпня за посиланням: https://cutt.ly/9ezFYSbP. Програма: https://cutt.ly/qezFT4IR.

🔹American University Kyiv надає повні стипендії на бакалаврські та магістерські програми для ветеранів, вдів / вдівців та дітей загиблих героїв, які відповідають критеріям вступу до AЮK. Термін прийому заявок на стипендії — до 21 серпня 2024 року. Термін подачі документів — до 28 серпня 2024 року. Щоб подати заявку на отримання стипендії — заповнюйте форму «Дізнатись більше» на головній сторінці сайту за посиланням: https://auk.edu.ua/. Зазначимо, що ​​стипендіальний фонд АЮК для зазначених категорій осіб працює у партнерстві з Інститутом міжнародної освіти (ІЕЕ) та Українським ветеранським фондом.

🔹Український ветеранський фонд запрошує на вебінар на тему «Як ветерану розпочати власну справу», який відбудеться 6 серпня о 16:00. Учасники вебінару дізнаються: що треба продумати наперед, перед тим як розпочати власну справу; яку форму підприємництва, ТОВ чи ФОП, обрати; як зареєструвати ФОП та ТОВ; що таке КВЕДИ, як їх обирати; які переваги та недоліки загальної та спрощеної систем оподаткування; коли потрібні дозволи та ліцензії. Спікерка — адвокатка, експертка Українського ветеранського фонду Вероніка Кожемякіна. Реєстрація — за посиланням: https://forms.gle/TxBzsCMhPkhqFd6K8. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

🔹У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREXза підтримки Державного департаменту США.

🔹У Одесі запрацювала платформа "Курс" — освітній проєкт, який допомагає ветеранам опанувати нову професію в режимі онлайн та знайти роботу в майбутньому. За допомогою цього сервісу демобілізовані військові можуть пройти навчання та працевлаштуватися. Наразі на платформі доступне навчання у таких сферах, як будівництво, адміністрування, продажі, фармація, комунікація, аграрний сектор. Перейти на платформу: https://kurs.in.ua/

🔹Ветерани та ветеранки можуть взяти участь у грантовій програмі “Освіта заради майбутнього” від ​​Інституту міжнародної освіти (IIE) в Україні й отримати до 1 000 доларів на навчання або підвищення кваліфікації. Подати документи потенційні учасники й учасниці можуть до 23 серпня 2024 року. Стипендіати зможуть витратити грант на: навчання в закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти; навчання на сертифікованих курсах; професійну перепідготовку; програми підвищення кваліфікації; курси англійської мови; різні види формальної освіти для дорослих тощо. Навчання може відбуватися як очно, так і дистанційно. Деталі: https://cutt.ly/5ezGq5uQ.

🔹Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/