Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23.08.2022 13:47

Засідання Правління Асоціації міст України

6304b0c650a2e__Сайт-превью-(39).png

22 серпня 2022 року міський голова разом з заступниками та керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області взяли участь у засіданні Правління Асоціації міст України.

Було розглянуто багато питань, серед яких заслухали інформацію про дії Виконавчої дирекції Асоціації міст України у 2022 році; ключові позиції до бюджетних законопроєктів на 2023 рік в частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин; про проєкт Закону про службу в органах місцевого самоврядування (№ 6504), про звернення Правління АМУ до відповідних державних установ та міжнародних організацій, з метою докласти максимальні зусилля до звільнення захоплених у полон голів громад та представників місцевого самоврядування.

Але основну увагу було приділено питанню стану підготовки до опалювального сезону 2022/23 років. З цього питання також взяли участь: Міністр розвитку громад і територій України – Олексій Чернишов, заступник голови Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій – генерал Дмитро Бондар, директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС – генерал Володимир Демчук та заступник директора Департаменту цивільного захисту ДСНС – Олександр Лещенко.

Учасники засідання визначили спільні завдання з підготовки до опалювального сезону, обговорили алгоритми дій під час можливих позаштатних ситуацій, питання щодо запобіжних заходів та заходів реагування у разі пошкодження або знищення інфраструктурних об’єктів під час опалювального сезону. А також – шляхи взаємодії з ДСНС, з метою забезпечення мешканців громад теплом за будь-яких умов.

6304b0c438854.jpg