Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.09.2022 14:47

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ СЕЛА БУРЛАЧА БАЛКА!

6315e2874ee58__438848_1.jpg

З приходом осені мешканці приватних будинків починають прибирати свої господарства від опалого листя, більшість вирішує його спалити.

Бурлачобалківська сільська адміністрація нагадує про шкоду від спалювання листя і сухої трави, та відповідальність за такі дії.

Нагадуємо, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення та статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачаються розгляд справ про адміністративні правопорушення виконавчими органами сільських, селищних, міських рад або створення для їх розгляду адміністративних комісій при виконавчих органах сільських, селищних, міських рад.

Згідно зі статтею 152 зазначеного Кодексу вони мають право накладати на винних осіб адміністративні стягнення у вигляді штрафу.

Вкотре закликаємо мешканців громади не палити листя, гілля та сміття, тим самим не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші родини.

ЩО Ж РОБИТИ З ОПАЛИМ ЛИСТЯМ?

Найбільш дружнім по відношенню до довкілля та мешканців села є спосіб  утилізації опалого листя з подальшим компостуванням. Використовувати компост в якості добрива можна вже через рік після закладки.