Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16.09.2022 11:58

Всесвітній День прибирання World Cleanup Day в Україні!

63243b086ad11__1-(1).jpg

Найбільший екорух країни Let’s do it Ukraine запрошує українців приєднатись до історичної події та разом з мільйонами учасників у 191 країні світу долучитися до Всесвітнього дня прибирання, щоб зробити нашу планету чистою разом!🌍

Основна мета – формування культури чистоти, благоустрою, дбайливого ставлення до довкілля, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

На виконання листа Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної адміністрації  та розпорядження міського голови  Чорноморської міської ради  № 263 від 16 вересня 2022 року «Про проведення Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» 23 вересня робимо 🧹генеральне прибирання:

🌐цифрове прибирання онлайн,

🏡прибирання прибудинкових територій,

🏢прибирання територій установ, організацій,

🏫закладів освіти та прилеглих до них територій.

 

🙌Давайте станемо частиною міжнародного руху!

Голова Чорноморської міської ради Василь ГУЛЯЄВ запрошує долучитися до акції підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, депутатів, членів виконавчого комітету, вчителів, учнівську молодь, підприємства, організації та всіх мешканців громади!

 

Проте формати участі для охочих долучитися до акції можуть бути різні в залежності від можливостей у воєнних реаліях:

🔹Для всіх, онлайн – Цифррове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсїв, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачаеться величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу – реестрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

🔹Індивідуальні прибирання – після прибирання важливо віднести зібране до найближчого сміттевого баку. За можливості – відсортувати зібране і здати до найближчого пункту прийому вторинної сировини.

🔹Колективні прибирання на територїї установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі мае бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність.

🔹Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

☝Закликаємо не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.