Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

22.09.2022 15:02

Важка атлетика

632c502324323__111.jpg

Важка атлетика – це вид спорту, який безпосередньо можна віднести до силового. Базисом служать різні вправи, які ґрунтуються на піднятті різних важкостей.

Якщо трохи поринути в історію важкої атлетики, можна побачити, що цей спорт пройшов довгий етап свого становлення та розвитку. Початком, як не дивно, послужили виступи різних силачів і богатирів, які виступали в цирку або просто на вулиці, заробляючи цим собі на життя. Оскільки гастролі проходили в різних містах і країнах, то поступово почав формуватися професійніший вид спорту. Цей період у важкій атлетиці відбувався з 1860 по 1920 роки. У цей період почали формуватися різні об'єднання, гуртки, школи важкої атлетики, у яких грунтовно готували спортсменів цієї категорії.

Вже у 20-ті роки ХХ століття було утворено Федерацію важкої атлетики.

Як і в будь-якому виді спорту, у важкій атлетиці є свої нормативи, які вимагають обов'язкового виконання. Нормативи важкої атлетики розраховуються окремо для кожної вагової категорії.

Також окремим пунктом можна виділити жіночу важку атлетику, яка з'явилася лише в 1983 р., але досить швидко розвивалася і вже в 2000 р. увійшла до програми Олімпійських ігор.

Тяжка атлетика - це спорт для найсильніших, нехай і досить важкий і жорсткий за своїм змістом, але, досягнувши рекорду, спортсмен просто забуває про те, що якої праці йому це коштувало.

Зазвичай до шкіл важкої атлетики дітей набирають у віці від 9 до 14 років, що є оптимальним віком для початку занять, тому що дитина вже повинна підходити до процесу тренування усвідомлено.