Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26.10.2022 16:17

Дні сталої енергії Чорноморська

635934ed771a6__my-vde.jpg

Вже п’ятий рік поспіль в нашій громаді проходять «Європейські дні сталої енергії». Це найбільший захід, присвячений ⚡ відновлюваним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами. Він об'єднує державні органи, приватні компанії, неурядові організації та споживачів для просування ініціатив з енергозбереження, популяризації відновлюваних джерел для отримання чистої, безпечної та ефективної енергії. За підтримки міського голови та офісу європейської ініціативи Угода мерів схід цього року для всіх мешканців громади та молодих лідерів Чорноморська, проведено серію інформаційних заходів щодо кліматичних змін, екології та заощадливого споживання енергоресурсів.

А саме: Енергошкола онлайн це навчання наших дітей правилам енергоефективної поведінки, перегляд 🎥 мультфільмів на екологічну тематику, про енергію і глобальну зміну клімату. Енергошкола офлайн. Учням старших класів фахівці розповіли що таке і для чого потрібно проводити енергетичний аудит будівлі, які прилади вимірювання енергоефективності мають бути у енергоменеджера. Для мешканців багатоквартирних будинків презентовано низку енергоощадливих заходів підготовки будинку до опалювального сезону. Дуже цікавим, на мою думку, був захід ЕВОЛЮЦІЯ МАШИН, де всі бажаючі мали можливість побачити, як змінювались двигуни автомобілів від бензинових до електрокарів. Цілий місяць з 19 вересня по 19 жовтня тривали конкурс малюнків, поетичних та прозових творів для дітей від 6 до 16 років «МАЙБУТНЄ ОЧИМА ДІТЕЙ» та конкурс відеороликів «ЕНЕРГІЯ ПРИРОДИ» у віковій категорії до 21 року.

Всього для оцінювання оргкомітет 📢 конкурсів отримав 4 відеоролики, 27 малюнків, 1 поетичний твір та 1 прозовий твір. За умовами проведення конкурсів, необхідно було визначити окремо переможців творчого конкурсу та конкурсу відеороликів. Нажаль, за результатами оцінювання відеороликів, поданих на конкурс «Енергія природи», оргкомітет прийняв рішення про відмову у присудженні призових місць, тому що жодна з робіт, не відповідає його вимогам.

Тому оргкомітетом прийнято рішення весь призовий фонд розподілити на переможців конкурсу творчих робіт.

Запрошуємо міського голову Чорноморська Гуляєва Василя Олександровича для вітального слова та нагородження дипломами за участь та 🏆 призами переможців конкурсу «Майбутнє очима дітей» Ярослава Калініченко (І місце); Дар’ю Руденко (ІІ місце); Олександра Тудорів (ІІІ місце); Дар’ю Малагловець (ІІІ місце); Марію Білобородову (ІІІ місце); Софія Стадник (ІІІ місце).

🌟 Нагородити дипломами за участь та заохочувальними призами учасників конкурсу «Майбутнє очима дітей»:

Аліса Матящук

Софія Мельник

Олександр Кабанцов

Мілана Кабанцова

Софія Ракова

Вікторія Константинова

Степан Федоров

Аїда Федоренко

Артем Чоботар

Марія Бабенкова

Руслан Таранець

Єва Сирота

Марія Кандєєва

Діана Федотова

Марія Шкуринська

Анастасія Константинова

Стелла Гейченко

Надія Покатиленко

Марія Лук’янчук

Роман Рашевський

Софія Стадник

🌟 Нагородити учасників конкурсу відео роликів «Енергія природи» дипломами за участь та заохочувальними призами:

Марія Охват

Таїсія Дучева

Володимир Сліпець

Вероніка Петренко.