Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04.11.2022 11:11

ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ ПСИХОЛОГІВ

6364d7c364c7b__1.jpg

3 листопада 2022 року, в рамках четвергів професійного зростання, у 🏢 Центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбувся навчально-практичний семінар для практичних психологів закладів освіти «Використання засобів арт-терапії для ресурсування дітей та дорослих».

Разом із Вікторією Барановою, консультантом Центру, опанували діагностичну методику HADS, розроблену в 1983 році двома авторами (Zigmond A.S. і Snaith R.P.), яка дозволяє виявити рівень ⚡ депресії та тривоги у дорослих та підлітків, спланувати напрямок психологічного супроводу. Провели самооцінку, порівняли з результатами спостережень за власними висловлюваннями під час шерінгу.

Познайомились із проєктивною методикою «Ландшафт мого тіла» (адаптація Баранової В.), з показаннями та протипоказаннями. Спробували провести діагностику та корекцію власного емоційного стану. Зробили висновки про те, який саме матеріал отримуємо під час її використання. Познайомилися із досвідом впровадження методики у роботу з дітьми та підлітками.

Під час проведення круглого столу «Психологічний стан учасників навчально-виховного процесу» було зазначено, що більшість педагогів має потребу у балансуванні режиму роботи та відпочинку, у зустрічах з психологом, з метою профілактики психоемоційного вигорання.

Бажано, щоб у кожній школі працювала постійна оффлайн або онлайн група психологічної підтримки та спілкування для учнів. Не слід забувати про тематичні класні години, де діти зможуть компенсувати відсутність спілкування з вчителем та однокласниками.

6364d79218848.jpg 6364d79256039.jpg