Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

09.11.2022 10:09

Cвято до Дня української писемності та мови «Мова – то найперша ознака нації»

636b60f01243f__1.jpg

Вчора в Центральній міській бібліотеці Івана Рядченка відбулося свято до 📚 Дня української писемності та мови «Мова – то найперша ознака нації». Дуже вдячні поважним гостям, які були з нами в цей день:

🔹 представниця уповноваженного із захисту державної мови за трьома областями півдня України, депутатка одеської районної ради, волонтерка, ініціаторка проекту «Одеса україномовна», одеситка Ярослава Вітко-Присяжнюк;

🔹 заступник міського голови Ігор Анатолійович Лубковський;

🔹 депутат чорноморської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, освіти, охорони здоров’я, спорту та справ молоді Олександр Олександрович Тонкошкур;

🔹 представники міської громадської організації «Просвіта» письменники, поети та інші.

Почесною грамотою виконавчого комітету  Чорноморської міської ради нагороджено

ШТЕЛЬМАХ Валентину Сергіївну за сумлінну багаторічну працю на благо України, значний внесок у культурне життя міста.

Талановиту майстриню художньої вишивки, яка своєю самовідданою творчою працею вносить колоритну частку в духовну скарбницю України, плекає неповторну культуру рідного краю.  Багато хто з патріотичних спільнот нашої країни знає цю енергійну жінку, співзасновницю Всеукраїнського фестивалю вокально-хорових колективів «Серпневий заспів» та авторку кількох книг про традиційне українське мистецтво вишивання.

Відділ культури Чорноморської міської ради  нагородив Почесною грамотою за особистий внесок у збереження та розвиток української мови, викладання на волонтерських засадах під час воєнного стану на курсах з удосконалення української мови, використовуючи комунікативні методики та з нагоди Дня української писемності і мови були відзначені викладачі безкоштовних курсів з удосконалення української мови для всіх бажаючих Молодецька Антоніна Максимівна та Сухих Олеся Володимирівна. Безмежно вдячні учням та викладачам школи мистецтв ім. Л. Нагаєва за участь у нашій зустрічі. Їх виступи по справжньому наповнені щирістю, що стають родзинкою будь-якого заходу. Вдячні начальнику відділу культури юлия кристанова за підтримку та настанови!

Наша мова – це велика основа для нашої єдності!

Бажаємо всім скорішої перемоги, взаємного розуміння, щоб жити за словом з якого почалася Україна 🇺🇦

636b60d79817f.jpg 636b60d798758.jpg 636b60d807c38.jpg