Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

21.11.2022 16:00

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Бензиновий двигун внутрішнього згорання

637b84d0df122__Сайт-превью,-копія-(5).png

Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду ЄЗС - ДК 021:2015: 34310000-3 — Двигуни та їх частини (Бензиновий двигун внутрішнього згорання код за ДК 021:2015: 34311000-0)

Вид та ідентифікатор закупівлі - Відкриті торги з особливостями UA-2022-11-18-007254-a

 

Очікувана вартість предмета закупівлі - 230 000,00 грн. (Двісті тридцять тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні, якісні характеристики товару

Загальна кількість товару: 1 штук.

Технічна специфікація:

Найменування

товару

Одиниця вимірювання

Кількість

1.

Бензиновий двигун внутрішнього згорання

шт

1

З метою підтвердження якості товару учасник, з яким буде укладено договір про закупівлю, зобов’язується надавати під час поставок копію сертифікату якості або посвідчення якості  або інший документ, що підтверджує якість на товар, що постачається.

Технічні, якісні характеристики товару

Найменування

Параметру

Вимоги,

встановлені Замовником

Стан товару, рік випуску (виготовлення) товару

Новий, не раніше 2021 року випуску

Модель:

KOHLER CH730-3201 Command PRO або еквівалент

Робочий об’єм двигуна:

725 см3

Потужність двигуна:

23,5 к.с.(17,5 кВт) при 3000 об/хв

Розташування циліндрів:

двоциліндровий V-подібний

Паливо:

бензин А-95

Масло:

SAE 15W40

Система охолодження:

примусова повітряна

Стартер:

електричний,ключем

Розташування колінчастого валу:

горизонтальне

Вихідний кінець вала:

циліндричний,діаметр 1-1/8 дюйма,довжина 4 дюйми

Внутрішнє різьблення вихідного кінця валу:

7/16 дюйми,глибина 1 дюйм

Ширина шпонкового пазу:

1/4 дюйма

Напрям обертання валу(зі сторони вихідного кінця):

проти годинникової стрілки

Матеріал гільз циліндрів:

чавун

Паливний насос:

діафрагмового типу з механічним під’єднанням

Система змазування:

примусова з повнопоточним масляним фільтром та радіатором

Система запалювання:

електронна

Карбюратор:

з прискорювальним насосом та електромагнітним паливним клапаном

Керування дроселем та повітряною заслінкою:

ручне

Якість Товару засвідчується документом підтверджуючим якість Товару, яким може бути або сертифікат відповідності, або декларація відповідності, або паспорт виробника, тощо.

Технічні, якісні характеристики Товару за предметом закупівлі повинні відповідати встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державним стандартам), які передбачають застосування заходів із захисту довкілля.    Поставка товару супроводжується наступними супутніми послугами, які включено учасником до ціни тендерної пропозиції: доставка товару до місця поставки товару, включаючи навантаження, розвантаження, транспортні , експедиційні та інші послуги з доставки за рахунок постачальника, підключення та навчання персоналу Замовника.  При поставці товар повинен бути упакований належним чином, що забезпечує його збереження при перевезенні та зберіганні. Упаковка повинна бути цілісна та непошкоджена, з необхідними реквізитами виробника. Постачальник несе ризик за пошкодження або знищення Товару до  моменту поставки його Покупцю. Товар повинен бути в спеціальній упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час поставки.  Гарантійний строк на комплектуючі вироби і складові частини вважається рівним гарантійному строку на Товар. Гарантійний строк становить 2 роки від виробника  та обчислюється з моменту отримання товару замовником.

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі - Відповідно до листа Мінекономрозвитку України № 3302-06/29640-06 від 14.09.2016 при визначенні очікуваної вартості закупівлі під час складання річного плану закупівель замовники можуть виходити з планових вартісних показників, які можуть розраховувати, зокрема, виходячи з потреби у відповідних товарах, роботах і послугах у минулих роках з урахуванням економічних факторів, які впливають на ціноутворення на ринках відповідних товарів, робіт і послуг тощо. Разом з тим відносини, що виникають у процесі складання, розгляду, затвердження, виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства регулює Бюджетний кодекс України. Законом не визначено органів, які уповноважені надавати офіційну інформацію щодо вартості товарів, робіт і послуг та переліку документів, якими замовник має послуговуватись під час визначення очікуваної вартості предмета закупівлі. З огляду на викладене, замовник самостійно визначає очікувану вартість предмета закупівлі, зважаючи на його специфіку, з дотриманням принципів, закріплених у статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі-Закон), та законодавства в цілому.
Замовник самостійно обирає шлях здійснення такого моніторингу, бо дане питання законодавчо не врегульовано. При цьому замовник зважає на принципи здійснення закупівель, закріплені у статті 5 Закону. Закупівлі здійснюють за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі середньої ціни на ринку, шляхом моніторингу ринкових цін, комерційних пропозицій на аналогічний товар. Очікувану вартість предмету закупівлі визначено у відповідності до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 No 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» з врахуванням кошторисних призначень та потреби. Очікувана вартість на закупівлю ДК 021:2015: 34310000-3 — Двигуни та їх частини (Бензиновий двигун внутрішнього згорання код за ДК 021:2015: 34311000-0), кількість бензинових генераторів – 1 шт. складає 230 000,00 грн. (Двісті тридцять тисяч грн. 00 коп.) з ПДВ.