Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23.11.2022 16:07

Молодь Чорноморська за розвинене майбутнє: підводимо підсумки курсу психології

637f1eca0f23b__EA631D9D-D9C0-4AA7-BDDD-D4DD44561A36.jpeg

Молодь Чорноморська за розвинене майбутнє: підводимо підсумки курсу психології

Завдяки громадській організації YouthUp та UNICEF Ukraine, дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в межах програми «СПІЛЬНО: Молодь» та безпосередньо активній участі молоді нашого міста в Чорноморську продовжуються заходи щодо розвитку молодіжних напрямків. 

 

Наразі завершився курс психології. Виклик нового часу – це здатність до самовідтворення! І саме цим займалися у тренінговому процесі «Холістичність здоров’я, чи як підвищити (прокачати) власну життєстійкість». Активні представники молоді міста разом із кураторами відпрацьовували відновлення ресурсів, розширення свідомості, відновлення своєї цілісності, тощо. 

 

Так, на одному з таких тренінгів хлопці та дівчата дізнавалися, в чому сутність емоційного інтелекту. Як почуття, стани, навіть світосприйняття будуються із базових цеглинок- емоцій. Чому для цілісності здоров'я важливо не пригнічувати емоції, а висловлювати їх та багато чого іншого. Умови були дуже сприятливими: робота в мінігрупах, мозковий штурм, відвертість та залученість кожного учасника. 

Цілісність сприйняття, емоційне здоров'я, режим "суперпозицій" – така тема була відпрацьована на ще одному тренінгу з психології. Продовжували  дізнаватися та набувати навичок для формування високого емоційного інтелекту (EQ), який є запорукою не тільки успішності, але і всецілого добробуту людини. Торкнулися і практики «Емоційний градусник», яка допомагає сублімовано висловити гнів, впоратися зі страхом, підсилити радість та зацікавлення. Навчитися, як задіяти в повсякденному житті обидві півкулі мозку допомагали вправи з асоціативними картками. 

Важливу роль в кожному тренінгу відігравала групова динаміка, яка підтримувала кожного учасника, підштовхуючи до особистісних інсайтів.

 

Наступний тренінг під назвою «Ефект Феніксу» здобув свою назву не випадково. Згідно легенді, гарний птах із яскравим оперінням згорів дотла, але не помер, а відродився у містичного птаха Фенікса. В цьому трансформаційному процесі зараз знаходиться вся наша Країна, а разом із нею кожен з нас. Здатність людини виходити з кризових ситуацій більш сильнішим, мудрішим та усвідомленим і є суттю цього ефекту, а також ЖИТТЄСТІЙКОСТІ, яку "прокачували" на циклі тренінгів із психологом Юлією Калінічевою. Зробити тренінг ще більш насиченим та цікавим допомагали метафоричні картки, робота з емоціями (на цей раз трансформували зону страхів в зону зростання), вправи майндфулнес, групова динаміка та внутрішнє сяяння кожного учасника.

Загалом низка психологічних тренінгів фактично розкрила в кожного учасника особисті ресурси, які були приховані, та показала, що свої емоції та думки можна контролювати та направляти в потрібні сфери життя. Та головне, що українська молодь вже вкотре демонструє свою активність, стійкість та бажання всебічного розвитку. А це означає, що попереду  - тільки щасливе майбутнє.

637f1ea50cd78.jpg 637f1ea5df826.jpg 637f1eac9f12c.jpg 637f2240d3f75.png 637f23aa211da.png