Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

29.11.2022 12:01

"Діалоги перемоги": Основи фінансової грамотності

6385e0b132752__Сайт-превью,-копія,-копія.png

4 вересня в Палац Культури м.Чорноморськ відбувся захід «Діалоги Перемоги», від NGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа", при підтримці ПРООН, Міністерства Молоді та Спорту України та фінансової підтримки ЄС й Міністерства закордонних справ Данії.

Під час заходу були підняті питання розвитку молоді у воєнний час. Були обговорені ініціативи, які можна впроваджувати в країні та які дадуть можливість молоді розвиватися та реалізовуватися.

Захід видався цікавим та продуктивним і за його результатами ми мали змогу організувати та провести безоплатні тренінги з фінансової грамотності для молоді Чорноморська.

 

В рамках програми «Діалоги Перемоги», яка направлена на розвиток молодіжного руху, для молоді нашого міста був проведений навчальний захід із основ 💰фінансової грамотності в період з 18 жовтня по 9 листопада 2022 року.

За шість занять представники нашої молоді обговорили низку найважливіших тем для розуміння роботи фінансової системи країни та створення бізнесу, а також попрацювали над комунікативними навичками учасників та вмінням діяти в командах.

👩‍🏫Курс був дуже насиченим: за відносно короткий період всі учасники ознайомилися з такими темами, як: «Зайнятість та підприємницька діяльність», «Фінансове планування», «Податки», «Банки, страхові компанії та фінансові установи», «Кредитування, інвестиційна діяльність та заощадження» та іншими. 

Проте найцікавішою для представників нашої молоді стала бізнес-гра «Start Up». Згідно з її умовами, учасники були поділені на команди, завданнями яких було спільне створення бізнес-ідеї, комунікація з інвесторами для отримання стартового капіталу та розробка чіткої стратегії продажу продукції компанії для отримання прибутку.

Результати цієї гри показали, що наше майбутнє саме за такими молодими та креативними людьми, адже ідей у нашої молоді дуже багато.

Звичайно, не обійшлося без заохочувальних призів для найкращих команд та найактивніших учасників.

Самі учасники згодом зізнавалися, що отримали неймовірний досвід, який стане у пригоді на майбутнє.

Міська влада, в свою чергу, сподівається, що подібні заходи стануть візитною карткою нашого міста та і надалі планує заохочувати молодь нашого міста до активної участі в них.

 

Хочемо виразити нашу вдячність Молодіжній Платформі та Дем'ян Петрик за можливість проведення заходів у нашій громаді, відділу культури та центральній бібліотеці ім. І.Рядченка за надання локації для їх проведення.

 

На завершення хочемо подякувати UNDP Ukraine / ПРООН в Україні Департамент молодіжної політики Міністерства молоді та спорту NGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа" за підтримку і за те, що повірили в цю «безбашену» ініціативу🤸‍♀️

Творимо молодіжну політику! 💪

 

6385e0f3c7d3f.jpg 6385e0fd338a1.jpg 6385e109ad8a2.jpg 6385e114e8af1.jpg 6385e120636d6.jpg