Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

15.12.2022 10:40

СТАРТУВАЛА ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

639ade56c8346__16-днів.jpg

25 листопада 📢 стартувала Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Головні завдання кампанії: привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, гендерно зумовленого  насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до будь – якого прояву насильства. 

«Домашнє насильство та гендерно зумовлене насильство виступають одними із головних порушень прав людини. І окрім безпосередньої шкоди для здоров’я та добробуту постраждалих, мають вагомі суспільні наслідки, які вимірюються великими грошовими, трудовими та нематеріальними втратами. Статистика випадків насильства в Одеській області відверто шокує. Якщо у 2018 році  зафіксовано 8683 випадки домашнього насильства, у 2019  – 12527, то за 10 місяців цього року зафіксовано вже понад 📑 16 тисяч заяв та повідомлень. На підтримку Всеукраїнської кампанії Одеська ОВА запланувала проведення заходів за участю представників департаментів соціальної та сімейної політики, освіти і науки, охорони здоров’я, обласного центру соціальних служб, служби у справах дітей, обласного центру зайнятості та структурних підрозділів цих установ в районах та містах обласного значення, правоохоронних органів, громадських організацій» – говорить директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Демент’єва.

Дати початку та завершення Кампанії створюють символічний ланцюг, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо 🛡 захисту прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада –Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня – Міжнародний день волонтера

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня  – Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня – Міжнародний день прав людини.