Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02.01.2023 10:49

Звіт депутата Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області VІІІ скликання Пакунової Юлії Анатоліївни за 2021-2022 роки

63b29af0f34d6__Прапор.png

Теріторія закріпленого округу:

вул.Данченка 1, 1а, 3а; вул.Паркова 2, 2а, 4, 6, 8, 8а

У відповідності до ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» інформую про свою депутатську діяльність за звітний період.

Обрана депутатом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області VІІІ скликання від партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Є активисткою найбільшого в Україні жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ».

Обрана секретарем постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян.

Свої депутатські повноваження здійснюю відповідно до Конституції України, Законів  України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту  міської ради.

Пріоритетними напрямками моєї роботи є захист інтересів громади та виборців, виконання доручень виборців у межах депутатських повноважень, передбачених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

Про роботу у міській раді та її органах

І). З жовтня 2021 року по жовтень 2022 була присутня на всіх засіданнях сесій міської ради. За цей період було проведено  9 засідань  постійної комісії комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян. Також беру активну участь з правом дорадчого голосу у роботі інших постійних комісій міської ради.

На сесіях ради я позитивно голосувала за важливі соціальні питання, зокрема затвердження (внесення відповідних змін) до міських цільових програм та прийняття найважливіших рішень для громади міста, наприклад:

1). Міська цільова програма сприяння територіальній обороні та посилення заходів громадської безпеки на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на 2022 рік та на 2023 рік;

2). Міська цільова програма розвитку і функціонування української мови як державної на території Чорноморської міської територіальної громади на 2022-2025 роки;

3). Міська цільова програма фінансової підтримки комунальних підприємств Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на 2022 рік, на 2023 рік;

4). Міська цільова програма фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності підрозділів Державної прикордонної служби України на 2022 рік.

5). Міська цільова програма соціального захисту та надання соціальних послуг населенню Чорноморської міської територіальної громади на 2021-2025 роки;

6). Міська цільова програма відпочинку та оздоровлення дітей на 2022 - 2025 роки;

7). Міська програма «Здоров’я населення Чорноморської міської територіальної громади» на 2021 - 2025 роки;

8). Міська цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Чорноморської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки;

9). Міська програма протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на 2019 – 2022 роки;

10). Міська цільова програма «Молодь Чорноморська» на 2022 - 2025 роки;

11). Про внесення змін до рішення про бюджет Чорноморської міської територіальної громади на 2021 рік;

12). Про бюджет Чорноморської міської територіальної громади на 2022 рік та про внесення змін до нього;

13). Про бюджет Чорноморської міської територіальної громади на 2023 рік.

На превеликий жаль, ситуація в Україні погіршилась з 24 лютого 2022 року, коли армія і народ України встали на захист суверенітету та незалежності нашої держави. Ворог безжально руйнував житлові будинки, комунальну інфраструктуру тощо. Мешканці окупованих і зруйнованих міст вимушені були покинути свої домівки та шукати захисту і допомоги на території  інших міст, в тому числі в нашому місті більше 5 тис. зареєстрованих ВПО.

Тож нам треба було адаптуватися працювати в умовах воєнного стану. З 24 лютого 2022 року була присутня на роботі та здійснювала волонтерську діяльність поза межами робочого часу.

На громадських засадах входжу до складу:

1). Громадської комісії з житлових питань.

Основними своїми завданнями у роботі цієї комісії вважаю  забезпечення громадського контролю за дотриманням законодавства з питань взяття громадян на квартирний облік, зняття з обліку, розподілу житлових приміщень, перевірка наявності необхідних документів.

2). Є куратором постійної комісії з питань реалізації державної регуляторної політики на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

В даній комісії особливу увагу приділяю наповненню міського бюджету коштами від туристичного збору та податком  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

3). Приймаю участь у роботі комісії з надання матеріальної допомоги жителям громади, які хворіють на важку патологію та потребують матеріальної допомоги на високовартісне довготривале лікування, у тому числі і  звирішення інших побутових проблем.

4). Робочої групи з питань розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій.

4.1. Враховуючи  постійне зростання цін на основні види енергоресурсів, пріоритетним напрямком роботи групи є питання енергозбереження та підвищення енергоефективності в закладах та установах, що фінансуються з міського бюджету.

У місті Чорноморську функціонують 12 дошкільних навчальних закладів, 10 загальноосвітніх навчальних закладів, 1 НВК, 4 позашкільні навчальні заклади, які підпорядковані відділу освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. В опалювальний період 2021-2022 проводився моніторинг серед цих закладів. За підрахунками місто заощадило 30-40 % бюджетних коштів на оплату опалення закладів та зберегло тисячі кубічних метрів газу.

4.2. За результатами активної роботи робочої групи у 2021 році та продовження перемовин у 2022 році 15.05.2022 підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між виконавчим комітетом Чорноморської міської ради та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Назва програми «Молодь як провідник української національної ідентичності». В рамках програми: планується створення Молодіжного центру– як юридичної особи та впровадження ефективної молодіжної політики у громаді: проведення заходів для підвищення залучення молоді до громадянської активності, соціальної згуртованості молоді, формування нових навичок для молодіжного лідерства.

4.3. Допомагла ініціативній групі молоді підготувати заявку для проєкту «Підтримка діючого Чорноморського молодіжного центру» в межах програми ТРИМАЙ, що здійснюється громадською організацією YouthUp та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в межах програми «СПІЛЬНО». В рамках реалізації проєкту молодь спільно з ГО «Чорноморська січ» організували та провели більше 24 безкоштовних заходів для молоді (в т.ч. ВПО), що проживає на території громади, та придбали необхідне обладнання для реалізації проєкту – розмір гранту майже 500 тис. грн.

4.4. Була ініціатором прийняття участі у конкурсі відборів територіальних громад щодо підтримки з боку проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). 25 серпня 2022 року було укладено Угоду про наміри між Чорноморської міською територіальною громадою та DAI Global LLC. Завдяки партнерству громада отримала необхідне обладняння для здійснення рятувальних робіт та підготовки до опалювального сезону, з урахуванням відключення світла. Про що прийняті відповідні рішення сесій.

5). Входжу до складу архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. Проте через військовий стан комісія не мала змоги працювати.

ІІ). Активно долучалася до розробки проєктів рішень міської ради та виконавчого комітету. Виступила  ініціатором розроблення таких проєктів рішень:

1). «Про затвердження Кодексу депутатської етики».

Проєкт рішення підготовлено з метою впровадження етичних правил ділової поведінки для місього голови та депутатів Чорноморської міської ради, сприяння підвищенню рівня довіри громадян до місцевої влади, запобігання зловживанням повноваженнями при виконанні своїх обов’язків, підвищення персональної відповідальності за належне виконання обов’язків та дотримання законодавства про запобігання корупції суб’єктами етичної поведінки, забезпечення прозорості та гласності у роботі.

З метою подальшого опрацювання, проєкт рішення надіслано  до юридичного відділу.

2). «Про врегулювання деяких питань з оренди майна та затвердження Методики розрахунку орендної плати за  майно,  яке належить до  комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області».

Проєкт підготовлено з метою створення єдиного організаційно-економічного механізму розрахунку плати за оренду майна, яке знаходиться на балансі  комунальних підприємств, комунальних некомерційних  підприємств, установ, організацій щодо нерухомого майна, визначеного п.1 ст.3 Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

3). Про створення комунальної установи «Молодіжний центр м. Чорноморська Одеського району Одеської області».

4). Про створення Молодіжної ради при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Про роботу з виборцями мого округу

Під час особистих прийомів намагаюся оперативно реагувати на звернення громадян. Підтримую тісні зв’язки з керівниками усіх організацій та установ, які забезпечують життєдіяльність міста, та активістами громадських організацій.

Сприяла у наданні матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям округу та громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребували лікування, за відповідними заявами і зверненнями. За результатами робити мною складено майже 100 актів обстеження умов проживання громадян з різних питань, в тому числі для отримання матеріальної допомоги для проведення медикаментозного та операційного лікування.

Про виконані роботи на окрузі

На окрузі проведені та проводяться поточні ремонти і технічне обслуговування водопостачання, теплопостачання, водовідведення, електропостачання та освітлення. В тому числі підрізка дерев та кущів і видалення сухіх та аварійних дерев.

Була ініціатором проведення  робіт з ремонту та покраски майже всіх лав біля будинків на закріпленому за мною окрузі, відремонтовані аварійні вхідні двері.

На жаль, введення воєнного стану в країні спричинило багато обмежень та заборон в усіх сферах діяльності. В тому числі обмеження торкнулись виконання повноважень Державною казначейською службою України, у 2022 році заплановані роботи з капітальних ремонтів були вимушено призупинені.

План роботи на 2023 рік буде сформований з урахуванням звернень громадян мого виборчого округу.

Про волонтерську діяльність

За підтримки громадської організації «Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ» змогла забезпечити:

1). Дитячим харчуванням сімей із дітьми, що опинились у скрутному матеріальному становищі.

2). Ліками та обладнанням для КНП «Чорноморська лікарня».

3). Продуктами харчування та одягом для Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області» для видачі сім’ям, що опинились у скрутному матеріальному становищі.

Долучалась:

1). До збору коштів з США до України на допомогу сім’ям з дітьми, багатодітним та тим, хто проживає на тимчасово окупованих територіях.

2). До збору української вишивки: вишиванок, картин, скатертин, ляльок і мотанок та багато іншого для проведення Благодійного аукціону в США на підтримку наших захисників на передовій.

3). До звернення щодо мирних мітингів для закликання урядів країн допомоги Україні зброєю.

4). Закликали країни-членів Організації Обєднаних Націй в односторонньому порядку визнати російську федерацію державою-терористом, що передбачатиме встановлення ембарго на торгівлю та повну економічну й міжнародно-політичну ізодяцію.

5). До збору коштів на потреби жінок військових.

6). За допомогою до міжнародних спільнот зупинити вбивства беззбройних жінок та дітей.

7). Be An Angel – придбання та доставки спеціального порошку для очищення води до Луганщини та Миколаїва.

8). До збору коштів для придбання автомобілів з повним приводом для жінок військових.

9). Закликали країни-членів Організації Обєднаних Націй обєднати зусілля, щоб забезпечити гуманітарні коридори до тимчасово окупованих територій України для забезпечення можливості доправляти продукти харчування, ліки, дитяче харчування, підгузки та предмети гігієни.

10). До акції «Еноргодар не скорити» з метою морально та психологічно підтримати мешканців.

11). Звертались до Організації Обєднаних Націй, Генерального секретаря ОРОН та регіональних лідерів з усього світу розпочати негайну евакуацію всіх цивільних, всіх поранених, тіл загиблих та всіх військовослужбовців України із заблокованого Маріуполя.

12). Проводили акцію щодо збору коштів для 17-річного хлопця Вадима, який потрапив у ДТП у Рівненській області та залишився єдиним, що вижив із  29 пасажирів, отримавши 60% опіків тіла. Зібрано  1 670 000 грн. на його лікування.

13). Підписано меморандум із Фондом «Birds for Sofia Fobndation» в США для українських діток зі СМА або генетичними хворобами для безкоштовного дороговартісного лікування.

14). Звертались до урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення російською федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів в Україні.

15). Закликали засудити дії рф та вчинити міжнародний політичний тиск з метою недопущення подальшого незаконного переміщення – викрадення з території України дітей – громадян України.

16). Закликали відмовитись від купівлі енергоресурсів в агресора, який вчиняє геноцид в Україні.

17). Підписала петицію щодо скасування обов’язкового військового обліку для жінок та багато інших.

Моє життєве та депутатське кредо залишається незмінним: «Виконувати те, що обіцяю. Вислухати й допомогти кожному, хто звертається». Як депутат Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області проводжу прийом виборців щоп’ятниці з 14.00 год. до 16.00 год. за адресою: проспект Миру, 33, каб. 112А (але не в умовах червоної зони та сигналах «Повітряна тривога»), телефон: 04868-5-20-06.

З повагою Юлія ПАКУНОВА