Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

03.01.2023 10:49

Грошова допомога від Товариства Червоного Хреста особам з інвалідністю внаслідок війни

63b3ed924f3fb__63aab911a393e__5ncmojeg50czm07tphknalblebeajfzo-968x500-1-1.jpg

Управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області повідомляє, що 📑 постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2022 № 1393 затверджено «Порядок реалізації спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».

Цей порядок визначає процедуру отримання особами з інвалідністю внаслідок війни грошової допомоги в рамках реалізації спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту.

Право на грошову допомогу мають повнолітні громадяни України, яким відповідно до 📜 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Виплата грошової допомоги здійснюється на банківський рахунок заявника у розмірі 💰 4 000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців.

Для отримання грошової допомоги заявник подає заяву в електронній формі шляхом її заповнення на вебсайті eveteran.gov.ua. На заяву накладається електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису заявника.

За інформацією Міністерства у справах ветеранів України, наразі проєкт перебуває на стадії технічного доопрацювання. Про старт подачі заяв, а також детальні роз’яснення їх заповнення буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів.