Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08.02.2023 08:15

Інформація до уваги споживачів послуг КП “Чорноморськводоканал”, щодо запровадження плати за абонентське обслуговування

63e33eb52d0b6__111.jpg

На виконання Законів України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” та  «Про житлово-комунальні послуги”  витрати виконавця послуг на збут не закладені в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, а  виведені в окремий платіж з назвою «плата за абонентське обслуговування».

Плата за абонентське обслуговування – це платіж, що включає витрати виконавця, пов’язані:

✅з укладенням договору про надання комунальної послуги;

✅здійсненням розподілу обсягів спожитих послуг між споживачами;

✅нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги;

✅з веденням обліку кожної квартири, внесенням показань та виготовленням розрахункових документів та повідомлень;

✅обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води (загальнобудинкового лічильника);

✅за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем споживачів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №808 від 21.08.2019 року плата за абонентське обслуговування - це щомісячний платіж, який розраховується за кожною комунальною послугою та не може перевищувати його граничного розміру, який затверджено цією постановою та складає 39,47 грн. (з ПДВ) на одного абонента в місяць  для кожної послуги - тобто сумарно не перевищувати 78,94 грн.

Плата за абонентське обслуговування затверджена наказом по підприємству  від 06.02.2023 року №06/ОД  https://cvk.od.ua/page/11, та буде введена для споживачів послуг КП “Чорноморськводоканал” з 01 березня 2023року в розмірі 34,86 грн. (з ПДВ), з яких:

💧22,62 грн. (з ПДВ) - плата за абонентське обслуговування послуги централізованого водопостачання;

💧12,24 грн.  (з ПДВ) - плата за абонентське обслуговування послуги централізованого водовідведення.

💧Разом: 34,86 грн (з ПДВ).

☝️На плату за абонентське обслуговування надаються пільги та субсидії.

☝️Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць.

☝️Кошти споживачами  зараховуються на один банківський рахунок з послугами з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, відповідно й термін оплати аналогічний послугам з централізованого водопостачання та водовідведення - до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

☝️Розмір абонентської плати буде вказано в рахунках, що надійдуть до ваших осель для оплати послуг з водопостачання та водовідведення.

👨‍👩‍👧Плата за абонентське обслуговування сплачується незалежно від користування послугою, навіть, якщо абонент не користується водою, тобто при нульових обсягах споживання, слід сплатити 34,86 грн. в місяць.