Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08.02.2023 15:19

«Молодь. Тут: Творимо молодіжні простори»

63e3a282177d6__1.jpg

7 лютого місто Чорноморськ відвідала координаторка проєкту «Молодь. Тут: Творимо молодіжні простори», Євгенія Генова, яка презентувала робочій групі з питань міжнародного співробітництва та залучення інвестицій і представникам ініціативної групи молоді щодо створення Молодіжного центра Програму IREX «Мріємо та діємо» та поінформувала про спільні плани роботи на 2023 рік.

Наголосила, що в нашому місті вже діють два компоненти 📑 Програми, що проводить ініціативна молодь громади, яка пройшла відповідне навчання:

🔹«Всі різні – всі свої», це заходи, що направлені для просування толерантності, поваги до різноманіття та розбудови соціальної згуртованості у своїх громадах;

🔹«Медіаграмотність для громад» - це інтерактивний навчальний інструментарій для проведення практичних занять з медіаграмотності.

📢 Розповіла про грантові та інші можливості, що реалізуються в рамках 5-ти річної Програми USAID «Мріємо та діємо», що спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Використовуючи орієнтований на молоде покоління підхід – не для молоді, а разом з молоддю – програма сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв'язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проєктів та ініціатив, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

63e3a27b6a52e.jpg 63e3a27b6a886.jpg 63e3a27bbed5e.jpg 63e3a27c667d8.jpg