Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16.02.2023 15:59

Відключення електроенергії: убезпечте себе, близьких і житло від пожежі

63ee37d354aa5__mceu-86108409211667831849042-1aaa.png

Впродовж 2022 року на території Одеського району виникло 2645 пожеж, з них по Чорноморській територіальній громаді 113, під час яких 4 особи отримали травми. Основна причина пожеж - необережне поводження з вогнем. Але наразі головним управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області фіксується збільшення кількості пожеж в результаті порушення правил при влаштуванні та експлуатації електроустановок, в тому числі короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж. Причини, які викликають збільшення пожеж не обходять Одеський район.

Потрібно відзначити, що із настанням холодів та масовими відключеннями електроенергії у Одеському районі збільшується кількість пожеж, які пов'язані з використанням туристичних газових балонів (3 випадки). Також зафіксовано 8 випадків пожеж через займання генераторів. Частішають випадки пожеж, пов'язаних з неправильним використанням електромереж. Частішають випадки пожеж пов'язаних з неправильним використанням електромереж.

З метою запобігання ризиків виникнення пожеж, Чорноморська міська рада веде постійну роз'яснювальну роботу серед населення щодо небезпеки пов'язаної із необережним поводженням з засобами освітлення та обігріву, які використовуються під час аварійних відключень. З цією метою звертаємо увагу мешканців громади на офіційні рекомендації ДСНС з питань поводження з відкритим вогнем та користування приладами в періоди відключень електроенергії.
Детальніше: https://dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/vidklyucennya-elektroenergiyi-ubezpecte-sebe-blizkix-i-zitlo-vid-pozezi
 
Бережіть себе та своїх близьких! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки.