Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02.03.2023 09:46

Інформація щодо надходження небезпечного харчового продукту

640055cb66296__sunmag-1-laym-polza-i-vred-frukta.jpg

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 08 лютого 2023 року № 2023.0925, стосовно виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах, що експортувались з Бразилії (експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ).

☣Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (Диметоат – хімічна діюча речовина пестицидів, використовується для захисту від шкідників пшениці, жита, вівса, ячменю, яблуні, груші, зернобобових культур, овочевих культур, люцерни, льону-довгунця, буряку цукрового, картоплі, конопель, смородини, малини і ін. Диметоат заборонено використовувати на ягідних культурах, а також плодових насадженнях, в міжряддях яких вирощують ягоди та овочі на зелень).

⚠Враховуючи можливість реалізації цієї небезпечної продукції на території регіону, у т.ч. Одеського району Одеської області, просимо споживачів та операторів ринку у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області (вул. 7-ма Пересипська, 6, м.Одеса, тел. 716-13-01).