Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

20.03.2023 15:03

ОБЕРЕЖНО! СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ!

64186216ae9f8__2.jpeg

Стихійна торгівля харчовими продуктами – це загроза здоров’ю та добробуту населення.

📌Стихійна торгівля - є незаконною, оскільки ніхто не контролює якість та безпечність харчових продуктів, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації та зберігання, продукція не має санітарно-гігієнічних висновків тощо), така продукція не маркована відповідно вимог законодавства. В більшості випадків  торгівля проводиться з землі або з пристосованих прилавків. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це небезпечно та є шляхом до інфекційних захворювань.

Купівля продуктів на стихійних ринках – великий ризик! Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за 📃статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тому продавці стихійних ринків свідомо порушують законодавство та ставлять під загрозу здоров’я покупців.

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області звертається до мешканців та гостей міста із закликом – 🖍не купувати харчові продукти в місцях стихійної торгівлі та застерігає всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів!

☝Харчові продукти мають продаватися у спеціалізованих магазинах та на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлено холодильне обладнання і проводиться контроль за зберіганням та реалізацією продукції, що є гарантією придбання споживачем якісної та безпечної продукції.