Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05.04.2023 17:07

Зустріч міського голови з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

642d81eeb8827__1.jpg

Вчора до Чорноморська завітали поважні гості – представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ): Нікі Абришамян, голова секції освіти ЮНІСЕФ Дмитро Шараєвський, керівник освітніх програм ЮНІСЕФ Манан Котак, спеціаліст освітніх програм ЮНІСЕФ та представники Одеського офісу ЮНІСЕФ (офіс охоплює Одеську та Миколаївську області): Одрі Лєкомте, голова офісу ЮНІСЕФ в Одеській та Миколаївській областях Анатолій Ігнатович, координатор 📚 освітніх програм ЮНІСЕФ в Одеській та Миколаївській областях Вероніка Нікітіна, спеціалістка з комунікацій ЮНІСЕФ в Одеській та Миколаївській областях.

Не пройшло і двох місяців з моменту попередньої зустрічі, а робота щодо реалізації 📑 проєктів вже ведеться.

В рамках візиту міський голова разом з представниками ЮНІСЕФ відвідали Дитячу точку «Спільно», яка буде розташовуватися у Центральній міській бібліотеці (наразі завершуються роботи з облаштування приміщення).

Точки «Спільно» - це дитячі простори ЮНІСЕФ, де малеча разом з батьками може відволіктись від стресу та цікаво і з користю проводити час. Дитячі точки «Спільно» створені для розвитку потенціалу дітей та підлітків і підвищення рівня їх освіти. Це простори для проведення майстер-класів та вистав, читання книжок, гри та змістовного дозвілля. У «Спільно» також надаватиметься психологічна та медична допомога для дітей та їх батьків, а також консультації для ВПО щодо питань доступу до соціальних послуг.

Було обговорено з представниками ЮНІСЕФ шляхи впровадження «Спільно» DLC (digital learning centre / цифровий освітній центр) в Чорноморську. Мета діяльності освітнього центру – надати юним мешканцям Чорноморської громади та дітям-ВПО доступ до цифрових девайсів, допомогти надолужити освітні втрати та дати можливість здобувати неформальну освіту (соціально-комунікативні навички, мінна освіта тощо).

Також спільна делегація відвідала укриття Чорноморського ліцею № 6, яке буде відремонтовано та облаштовано завдяки фінансуванню, наданому Представництву ЮНІСЕФ в Україні Європейською комісією з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO).

Висловлюємо подяку нашим друзям та партнерам Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за дієву допомогу та підтримку у важкий для нашої країни час.

В єдності наша сила!

Разом до спільної мети – Перемоги України!💙💛

642d81a549141.jpg 642d81ac4a38e.jpg 642d81cd511f7.jpg 642d81d1c830a.jpg 642ead1a52c02.jpg 642ead1a53693.jpg 642ead1a9defc.jpg 642ead851fda3.jpg